concert regal caritabil - top

Acest articol se regăsește în: 2016, Serile zeppelin

Serile Zeppelin #56 / POST CITY: a state of mind

Joi, 28 aprilie, ora 19 @ Muzeul Național de Artă Contemporană – etaj 4 (Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, București)

Ultima ediție a festivalului Ars Electronica s-a numit Post City. O temă numai bună de prezentat și discutat la o seară Zeppelin. L-am invitat pe directorul festivalului de la Linz, Martin Honzik, să ne prezinte această ediție, și să ne povestească despre orașele care definesc azi ceea ce numim, de fapt, globalitatea, și care-și accelerează expansiunea, de la un continent la altul. 

Post City enunță tocmai această situație în care orașele existente se agregă în noi supra-forme de organizare pe care le numim mega orașe, și care apoi vor deveni super mega orașe. Conectivitatea, viteza și mobilitatea sunt elementele cheie ale viitorului. În ce fel designul, tehnologia și cercetarea artistică pot crea scenarii și prefigura soluții pentru o nouă urbanitate globală? iată câteva dintre întrebările pe care le va urmări prezentarea.

Apoi, pentru două ore vă delectăm cu o selecție de animații remarcabile din cadrul festivalului de animații al Ars Electronica, inclusiv premiile și nominalizările din anii 2014 și 2015. Fiindcă e deja cald și vara nu mai are răbdare, terasa și barul vor fi deschise până după miezul nopții, pentru discuții și pus la cale proiecte mărețe, sau pur și simplu pentru o noapte deasupra unui București care se bucură de prezent și visează la viitor.   

Un eveniment Zeppelin & AVmotional
Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană, Forumul Cultural Austriac, Ars Electronica, Rembrandt Hotel

Zepp_POSTER_FINAL_700x525

* Ilustrația din afiș: Animatronischer Arm the u19 – CREATE YOUR WORLD exhibition. Photo credit: Florian Voggeneder

Fb event

Sari la conținut