Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2012, Serile zeppelin

Serile zeppelin 43

Luni, 29 octombrie 2012, ora 19
Aula Magna, Biblioteca Centrala Universitara Carol I, Bucuresti

www.ruisanchez.net

FB Eventaici

Probabil ca nicaieri nu gasesti spatii publice de o bogatie si calitate comparabile cu cele din Spania. Spatiul public e cerut de comunitate, prioritar pentru administratie si unul din programele preferate ale arhitectilor de top.

 

 

Manuel Ruisanchez se simte la fel de in largul sau lucrand la parcuri de mii de metri patrati si piete urbane sau la mari cladiri publice si ansambluri de locuinte.

 

 

Pe langa conducerea biroului sau din Barcelona, Manuel Ruisanchez este profesor la ETSAB (Politehnica din Barcelona) si a fost profesor invitat la Harvard University, IUAV (Universitatea de urbanism si arhitectura din Venetia). A castigat numeroase concursuri si premii, printre care FAD (1997), Catalonia Social Housing Award (2007), o selectie in finala Bienalei Europene de Peisagistica.

 

 

La seara Zeppelin ne va vorbi despre aplicarea unei filosofii arhitecturale la programe si scari atat de diverse cum sunt cele ale unui centru de industrii creative intr-o fosta fabrica, ale regenerarii unui cartier cu probleme sau ale unui parc imens la periferia Barcelonei.

Un model de practica bazata pe clarificare, gesturi simple, potentarea calitatilor existente, gandirea in functie de uz si de identitate.

 

Organizator: Asociatia Zeppelin

In colaborare cu: Instituto Cervantes Bucarest si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Cu sprijinul: Bibliotecii Centrale Universitare Carol I

Sponsori: Alukoenigstahl, Tassullo & Soldec

Parteneri media: Carturesti, Modernism, Hipmag, Arhiforum, RFI Romania & Tataia

Sari la conținut