Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2012, Serile zeppelin

Serile zeppelin 37

Joi, 23 februarie, ora 18:30

Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” – Aula Magna

BETON & ELECTRO DESIGN

spatiul arhitectural ca obiect al dorintei

De anul acesta va propunem o formula mai densa si mai spectaculoasa de intalniri zeppelin, care sa puna in dialog obisnuitele teme de arhitectura & design cu intamplari culturale vii. Ceva in plus. In aceasta editie vom survola doua fete ale aceleiasi lumi: spatiul arhitectural ca obiect al dorintei si gestiune afectiva a bunastarii.

  • Fotojurnalistul freelancer Petrut Calinescu ne va vorbi despre cel mai recent proiect al sau, „Mandrie si beton“, in care-a surprins cu umor si caldura povestea unor oseni si maramureseni dusi la munci grele in Franta si care-si ridica in satul natal case uriesesti, „in care poti sa-ntorci tirul“, ca supreme dovezi de prosperitate.
  • Despre straniul triumf al periferiei, tranzitii rapide si salturi abrupte de la privatiune la opulenta si inapoi. Tinerii arhitecti Roger Pop si Alex Adam, de la AA Studio ne vor dezvalui fata scaldata-n lumina a luxului, prin cele mai tari si mai premiate proiecte-ale lor. Interioare ca niste corpuri ce trebuie imbracate sau vor sa seduca, oglindiri, transparente, design lounge, glam si nuante electro in design. Un ghid turistic al suprafetelor fascinatiei si vreo 360 de nuante de alb cu gusturi si texturi diferite.
  • Ca bonus, Andrei Ivanescu si Horia Spirescu vor povesti despre cele mai recente pasiuni ale colegilor lor studenti de la UAUIM: atelierul digital al lui Mos Craciun, design modular, parametric si interactiv, algoritmi de inspiratie biologica, delimitari spatiale voronoi, procese de form-finding si multe astfel de lucruri din lumea klingonienilor.

Deci va fi fun.

Sari la conținut