concert regal caritabil - top

Acest articol se regăsește în: 2009, Serile zeppelin

Serile zeppelin 12

Joi 12 martie, ora 19

KLUDIstudio, blvd libertatii nr. 10

Invitat: Justin Baroncea | mic discurs stiintific si anecdotic despre paraziti inteligenti in arhitectura

Justin Baroncea lucreaza de 9 ani la Barcelona si a invatat farmecele si secretele acestui loc, pe care ni-l va dezvalui la zeppelin-ul din martie. Barcelona este unul dintre orasele cu cea mai mare densitate de locuitori pe km2 din Europa: 1.595.110 locuitori, arie 101 km2, densitate de 15.951 locuitori/km2. Bucurestiul prin comparatie are o densitate de 9.000 locuitori/km2, iar Viena in jur de 3.850 locuitori/ km2.
In zona centrala a Barcelonei au ramas putine terenuri edificabile si in acelasi timp profitabile pentru un promotor imobiliar. In perioada boom-ului imobiliar firmele specializate pe centrul Barcelonei au gasit un filon investind in parazitarea cladirilor existente.

Pe baza acestor premise s-au pus bazele metodelor de “lucru” cu produse derivate din “reabilitarea” cladirilor vechi: consolidarea extinderilor “spontane” din anii ‘60-’80, recompartimentarea cladirilor care nu epuizau coeficientul de ocupare, reconversia spatiilor de servicii in locuinte pe baza aceluiasi coeficient de ocupare. Asa au inceput sa apara primii paraziti, care se joaca cu normativul, pe cladirile din centrul Barcelonei.

Organizatori: Asociatia Zeppelin, revista Arhitectura, KLUDIstudio
Sponsor: KLUDI
Partener: Carturesti

Sari la conținut