Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2008, Serile zeppelin

Serile zeppelin 05


o intalnire la inaltime | atelier de design si arhitectura & happy hours

un zeppelin special cu doi invitati din Japonia: arh. Yasuhiro Yamashita (atelier Tekuto) si prof. Riichi Miyake (Miyake Lab). Nascut in Kagoshima (Japonia) în 1960, Yasuhiro Yamashita imbina activitatea profesionala cu cea didactica din cadrul Universitatii din Tokyo si cu proiectele de cercetare efectuate in colaborare cu profesorul Miyake de la Keio University. In 1991 a fondat studioul de arhitectura Yamashita Kai Architecturual Office, redenumit in 1995 Atelier Tekuto. Incadrate in contexte dificile, proiectele la care lucreaza se remarca prin adaptabilitate si prin solutiile ingenioase care raspund optim temei in ciuda numeroaselor constrangeri.


Numarului mare de locuinte individuale foarte diferite, cu o arhitectura adesea surprinzatoare, inserate de regula pe loturi foarte mici, li se adauga cladirile destinate unor programe mai ample precum cel pentru Busan Eco Center din Korea, 2007 si proiectele de cladiri japoneze traditionale adaptate celor mai diverse contexte din diferite regiuni ale lumii (Etiopia, Finlanda, Franta).
In cadrul zeppelin 5, Yasuhiro Yamashita va povesti despre modul de lucru din Japonia, despre experienta sa si despre divesele proiecte in cadrul carora a colaborat. Dl. Riichi Miyake este profesor la Graduate School of Media and Governance, Keio University si intre multe altele a participat si la proiectul de restaurare al Bisericii Sf. Nicolae de la Balinesti.

se anunta un zbor interesant.

data: luni 2 iunie
ora: 18.00
locul: Sala Frescelor, UAUIM
organizatori: revista Arhitectura si Univeritatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu
sponsori: Siemens si Final Distribution

Sari la conținut