Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2013, Serile zeppelin

Serile Zeppelin 49 – Recuperări

Joi, 17 octombrie, ora 17.30 – Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, București. Participarea la conferință e gratuită, dar se face pe bază de înscriere. 

Vorbitori:

360 Architecten: centrul cultural Spoor nord, Antwerp 

  • Jan Mannaerts (360 Architecten), Belgia

Deși sunt un birou relativ tânăr, 360 Architecten și-au câștigat deja un loc în față pe una dintre cele mai dinamice scene de arhitectură contemporană din Europa.
Când zici Leuven, zici și Stella Artois: o veche berărie devine centrul cultural Creative Minds @ The Hoorn. Tot la Leuven, vila Den Anker se extinde, inclusiv în subsol. La Antwerpen, o fostă clădire feroviară devine centru de artă, copii și tineret. Alte proiecte reinventează nu numai case vechi, ci bucăți întregi de oraș.

 

360 Architecten: extinderea vilei Den Anker, Leuven

 

  • Cosmin Pavel și Cristina Constantin (Abruptarhitectura)

Nu ne vor vorbi doar despre casa din garaje premiată la Bienală, ci și despre mai multe acțiuni de vaorificare super-eficientă a unui fond existent.

 

Abruptarhitectura: Casă din garaje, Bragadiru. Asamblare

  • Elias Messinas (ECOWEEK), Grecia & Israel

Ecoweek este o organizație (și o rețea) dedicată sustenabilității. Președintele său fondator, arhitectul Elias Messinas va vorbi despre Intermediate Design, un proces de proiectare inspirat de către Hassan Fathy și dedicat implicării tinerilor profesioniști și studenților în dezvoltarea de soluții sustenabile.  

 

Prodid și Pro Patrimonio: realizarea unei stații de autobuz din fier forjat, Țibănești

  • Șerban Sturdza (Prodid și Pro Patrimonio)

Unul dintre cei mai importanți arhitecți din România este și unul dintre cei mai înfocați susținători ai prezervării și reinventării unui fond existent și a unei proiectări împreună cu comunitățile. Șerban Sturdza trece permanent și dezinvolt de la detalii la scara centimetrilor la rețele naționale de activare a patrimoniului.

 

Organizator: Zeppelin
În parteneriat cu: Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri:  Rigips, Reynaers
Sponsori: Lafarge, Velux

 

Sari la conținut