Acest articol se regăsește în: 2013, Serile zeppelin

Serile zeppelin 46

Marti, 12 martie  2013 / h. 17:00-21:00
Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, Bucuresti

Primul Zeppelin dintr-o formula mai noua si mai intensa ne aduce spatii publice din România si din vecini.
Spatiul public nu tine de panselute si gardulete, nu e doar treaba administratiei, a unor arhitecti care sa faca proiecte frumoase. Spatiul public trebuie câstigat, aparat, negociat, folosit, luat în posesie de locuitori.
O gândire desteapta a spatiului public tine atât de design, cât si de strategii urbane, de arta si de probleme sociale.
 Se poate produce spatiu public bun si în conditiile de aici si de acum. 
 

  • Eugen Panescu (Planwerk Cluj) va vorbi despre operatiile recente si cum sa ajungi de la grup alternativ la autor a mii de metri patrati de spatii publice de succes.
  • Prof. Nicolae Lascu si prof. Marius Marcu Lapadat (UAUIM) sunt autorii principali ai pietonalizarii Centrului Istoric – un proiect cu victorii, compromisuri, o gramada de probleme dar si un urias succes public si comercial.
  • Kai Vöckler, Germania.
    Este urbanist, cercetator, profesor la Universitatea de Arta si Design din Offenbach lucreaza prin organizatia Archis Interventions peste tot în  Europa de sud-est. Estul salbatic are dezvoltare haotica, conflicte, dar si initiative care produc locuire pentru comunitati  dintre cele mai diferite.
  • Vladimir Us, Chisinau
    Artist si curator, initiator al Asociatiei Oberliht si al programului Chiosc, Vladimir a construit în câtiva ani un prestigios centru de arta din aceasta parte a Europei si a pus Chisinaul pe harta interventiilor urbane contemporane de prim rang. Prin efortul colaborativ al unei retele internationale de arhitecti si artisti, sunt realizate si dezvoltate spatii publice în locuri esentiale ale orasului.
     

În colaborare cu: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“

Cu sprijinul: Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“

Sponsori: Reynaers / www.reynaers.ro  si CMC / www.cmc.ro

Parteneri: Arhiforum, Hotnews, Modernism, Hipmag, Carturesti, Muzeul Taranului Roman, Romanian Green Building Council, Green Revolution

Un proiect sustinut de ERSTE FOUNDATION

Numarul de locuri fiind limitat, va rugam sa va inscrieti folosind formularul de mai sus.


 

Facebook event – aici

 
 
Sari la conținut