Rockwool - fabricat in Romania

Serile zeppelin 41

Invitat special: arh. Petr Lešek (Praga)

 
20 iunie, ora 18:30
Aula Magna, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”
 
Biblioteci, piete publice, centre culturale, galerii si muzee: sunt probabil cele mai dorite proiecte in portofoliul unui birou de arhitectura. Nu doar pentru ca asigura recunoasterea si mediatizarea valorii sale, ci fiindca, dincolo de profit, de estetica sau palmares, miza este o transformare sociala si politica. In societatile de tranzitie, refacerea spatiilor si cladirilor publice este cu atat mai importanta, pentru ca semnaleaza, in egala masura, mult asteptata prosperitate si locul unde renaste democratia, in care se produce schimbul de generatii si unde se nasc cele mai puternice idealuri si viziuni pentru o lume mai buna. Proiectele Projektil pentru spatii publice sunt angajamente estetice si ideologice exemplare, oferind oraselor in care se intampla noi simboluri ale modernitatii. Artistul roman Dan Perjovschi, cunoscut pentru angajamentul socio-politic al operei sale, a colaborat cu Projektil la Biblioteca Tehnica din Praga, inca o dovada a faptului ca arhitectura publica ceha e un model remarcabil.  
 
Smart start: Ikedoo 
Ikedoo Institute este o asociatie non-profit ale carei proiecte sunt gandite ca o completare (dar si o alternativa) la pedagogia conventionala. 
 
Procesul pedagogic se bazeaza pe constructie. A construi reprezinta un act uman esential. Nu este vorba doar despre a intelege si crea (propriul) spatiu, a interveni in mediul inconjurator, ci si de a explora, de a experimenta, a invata sa sintetizezi, sa faci alegerile potrivite, sa discuti si sa negociezi. Casa, visul oricarui copil, devine instrument didactic pentru facere, dialog si colaborare, si pentru dobandirea de notiuni intuitive. 
 
Intrarea este libera. 
 
Organizator: Zeppelin
Sponsor: 3M, AGC, Bruynzeel 
Parteneri media: Carturesti, Modernism, Hipmag, Arhiforum, RFI.
Sari la conținut