Rockwool - fabricat in Romania

Serile zeppelin 40

Borja Ferrater: “Lumina si geometrie”
Joi, 24 mai, ora 18:00
La Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”

Am avut un super-invitat aclamat si premiat pentru proiectele realizate alaturi de Office for Architecture din Barcelona: Borja Ferrater. Lumile lui Escher, materiale si tehnologiile de ultima ora, insertiile contemporane in contexte culturale marcate istoric, peisajul arhitecturat si proiectarea computerizata sunt aduse impreuna in activitatea unui birou celebru.

Iar daca un oras poate fi numit creuzet al arhitecturii contemporane, cu siguranta Barcelona este acela. Nu doar o scena a celor mai serioase experimente de arhitectura, dar si un mediu academic dens, un mediu cultural viu si profund pe care l-am degustat alaturi de voi intr-o seara Zeppelin foarte speciala.

Premii pentru arhitectura sustenabila
In deschiderea serii am discutat despre cum poate arhitectura deveni un instrument al unei lumi mai bune daca este gestionata responsabil. Asa cum o arata proiectele premiate in prestigiosul concurs de arhitectura sustenabila organizat de Holcim, am putea construi o societate mai stabila si mai democratica, am putea crea locuri mai frumoase de trait, cu un consum mai inteligent de resurse: o arhitectura inventiva si spectaculoasa.

+ Castigatorii concursului international de urbanism pentru Insulele Niprului din Kiev

 

Wolf House Productions au povestit despre organizatia lor si despre cum au castigat impreuna cu Gabriel Pascariu concursul international de urbanism pentru Insulele Niprului din Kiev.

Eveniment organizat de catre Asociatia Zeppelin si Instituto Cervantes Bucuresti
Cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.
Parteneri: HolcimRockwool, Roca
Sponsor: VeluxVimarSensio
Parteneri media: CarturestiModernismRFI,  Hipmag si Arhiforum.

Sari la conținut