concert regal caritabil - top

Acest articol se regăsește în: 2013, Serile zeppelin

Serile zeppelin 47

Joi 4 aprilie 2013, ora 18.30

Aula Magna a Biblioteceii Centrale Universitare „Carol I“

 

Ar putea fi si siturile industriale în Bucuresti altceva decât prilejuri pentru specula imobiliara? Am putea aduce ceva din frumusetea de alta data a unor cladiri industriale faimoase în peisajul urban?

Cum se pot activa aceste spatii, devenind centre creative, cum pot influenta reactivarea acestor locuri programele culturale tranzitorii? Cine si cum se poate organiza pentru a reusi o astfel de transformare?

Vom vorbi despre identitatea si pitorescul spatiilor vechilor fabrici, despre valoarea economica a patrimoniului industrial, despre forme de organizare si initiative care pot fi motorul unor transformari.
 
Un grup de experti olandezi va invita la o incursiune fascinanta în lumea fabricilor transformate în centre creative.
 

  • Vera Cerutti – director al Crefab si C2Concept, autor al cartii Creative Factories, este interesata de crearea de valoare prin refolosirea patrimoniului industrial. La prezentarea zeppelin, ea va sublinia câteva concepte esentiale pentru transformarea acestor siteuri. 
  • Dick Sikkes – arhitect si urbanist, director al Roeleveld-Sikkes Architects, va aduce o perspectiva proprie în redezvoltarea câmpurilor maro (Brownfield), o practica din ce în ce mai necesara într-o epoca a densificarii spatiilor urbane.
  • Liesbeth Jansen, director Linkeroever, ex-director Westergasfabriek Amsterdam, este expert în programe culturale si temporare pentru multe proiecte de conversii industriale în Olanda, este activa în asociatia nationala pentru dezvoltare si în cea pentru patrimoniu industrial. Westergasfabriek reprezinta una dintre cele mai interesante povesti despre transformarea prin activitati culturale.

Organizatori: zeppelin, EURODITE, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Cu sprijinul: Biblioteca Centrala Universitara Carol I

Finantat de: Creative Industries fund NL, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Reynaers, CMC

Parteneri de comunicare: Arhiforum, Radio Guerrilla, Hotnews, Modernism, Hipmag, Carturesti, Muzeul Taranului Roman, Romanian Green Building Council, Mindfruit, Green Revolution
 

Numarul de locuri fiind limitat, va rugam sa va inscrieti folosind formularul de mai sus.
 


 

FB event – aici

 
 
Sari la conținut