Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2012, Serile zeppelin

Serile zeppelin 45

Marti, 18 decembrie, ora 19
Aula Magna, Biblioteca Centrala Universitara, „Carol I”

FB event: aici

Cum lumea se schimba si tehnologiile de interconectare si comunicare devin o necesitate profunda a mediului uman, era de asteptat ca epopeea digitala sa coboare din telefonul mobil in spatiile arhitecturale, sau direct in strazi si piete. Advertising, show, comunicare, sau demonstratie de putere, ecranele se transforma in fatade, televizoarele devin ferestre ale cladirilor. Daca pana acum arhitectura tindea obsesiv catre inaltimi, viitorul pare sa aduca mai mult spectacol – si, daca se poate, interactiv & reactiv. Din ce in ce mai exploatate ca resursa de inspiratie a arhitecturii, fluxurile de informatii din interiorul cladirilor sau cele rezultate din interactiunea cu oamenii care folosesc acele cladiri sunt, pe rand, mesaj, entertainment, proiect educativ, cunoastere. Arhitectura a devenit suport pentru panouri de reclame cu videouri spectaculoase, sau un mega-design de lumini. Mai mult, suprafetele alta data inerte reactioneaza azi la stimuli diversi, fie ei vreme sau traficul de pietoni.
Informatia e de-acum noua structura, sau decoratie pentru arhitectura, informatia e noul negru.
Traiasca informatia!

Intalnirea zeppelin din decembrie survoleaza aceste subiecte, vorbind despre felul in care tehnologiile digitale aduc mai mult inteles, mai multa interactiune umana in spatiul arhitectural si in spatiul public.

…………………………………………………………..
De vazut si ascultat, intre altele, despre:
Bienala de arhitectura media de la Aarhus (Danemarca) si festivalul Ars Electronica de la Linz (Austria), prezentate de Constantin Goagea si Cristian Iordache (ygreq).

Modulab prezinta proiectele lor transmediale.
+
Vlad Eftenie, fotograf si arhitect, vorbeste despre explorari urbane prin tehnici fotografice digitale.

…………………………………………………………..

Organizator: Zeppelin

În colaborare cu: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“
Cu sprijinul: Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“
Sponsori: Nikon si Eglo

 
 
Sari la conținut