Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2008, Serile zeppelin

Serile zeppelin 02

o intalnire la inaltime | atelier de design si arhitectura & happy hours

Revista Arhitectura si KLUDIstudio va invita la cel de-al doilea zbor in zeppelin. Seria de evenimente arhitecturale inceputa in februarie continua cu doua conferinte urmate de o discutie. Tema acestei editii: arhitectura cladirilor publice si marile operatii de urbanism si arhitectura. Cum sa faci o arhitectura responsabila si spectaculoasa navigand printre diferitele interese, birocratii si dificultati materiale? Cum sa controlezi o dezvoltare deliranta cum este ceea pe care o traieste Romania in prezent? Sunt marile proiecte doar o problema profesionala, financiara si administrativa sau si un subiect obligatoriu pentru societatea civila?

Invitati la aceasta editie vor fi arh. Pero Puljiz, partener la de Architekten Cie. (Olanda) si arh. Eugen Panescu impreuna cu arh. Michael Buck, membrii echipei Planwerk Cluj.
de Architekten Cie. sunt un birou de arhitectura de talie internationala, cu un portofoliu impresionant de mari lucrari, de la complexuri de locuinte la birouri, cladiri administrative si culturale. Anul trecut au castigat concursul organizat pentru extindere palatului Victoria, una din extrem de putinele ocazii cand atribuirea unei lucrari importante se face asa cum ar trebui – prin decizia unui juriu si pe criterii strict profesionale. Planwerk a fost fondat in 2002 cu scopul de a aduce o contributie la dezvoltarea urbana in Romania. Astazi, biroul este condus de doi dintre cei sase asociati – Dipl. Ing.-Arch. Michael Buck (absolvent HfbK Hamburg) si arh. Eugen Panescu (absolvent FAU Cluj). Echipa Planwerk reuneste, alaturi de cei doi, sapte colaboratori. Biroul este parte a unei retele internationale de specialisti in arhitectura, urbanism si domenii conexe. Planwerk este laureatul Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2002 si 2004, de ambele ocazii castigator al premiului I la sectiunea urbanism.

zeppelin este un proiect de comunicare si educatie initiat de revista Arhitectura. Acest proiect este o platforma deschisa de intilniri, unde vor veni de-a lungul intregului an mai multi arhitecti, designeri si artisti din strainatate, sa sustina conferinte si sa-si prezinte realizarile studentilor si arhitectilor de aici. Scopul proiectului este de a descoperi si intretine o elita activa de arhitecti romani, care sa poata sa inteleaga strategiile de dezvoltare urbana contemporane si sa schimbe mentalitatile si practicile arhitecurale in Romania.

Zboruri:
Aeroportul KLUDIstudio, Bd. Libertatii, nr 10, sector 3, Bucuresti 
joi 13 martie, de la ora 18.30, pana seara tarziu

Sari la conținut