concert regal caritabil - top

Acest articol se regăsește în: 2012, Serile zeppelin

Serile zeppelin 38

Luni, 26 martie 2012, ora 18:30
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”
Japonia acum
 
La Bucuresti aterizeaza trei membri din linia intai ai tinerei generatii de arhitecti japonezi. Fostii colaboratori ai lui Ando sau Kuma, dar si ai lui RCR sau Martinez Lapena & Elias Torres, lucreaza, cerceteaza si incep sa cucereasca una dintre cele mai puternice si competitive scene din lume. 
  • Masahiro Harada a lucrat in birourile unor staruri internationale ca Kengo Kuma si Arata Isozaki – Tokyo,  Jose Antonio Martinez Lapena & Elias Torres – Barcelona. Este profesor cu atelier propriu la Shibaura Institute of Technology din Tokyo. Este castigator al Leaf Awards 2010, Modern Decoration International Media Prize 2010 (China), mentionat la AR Awards for Emerging Architecture 2008 si 2011, Design Vanguard 2009 Architectural Records.
  • Ryuichi Ashizawa si-a fondat propriul birou in 2001, dupa ce a lucrat in atelierul lui Tado Ando. A predat la Universitatile din Osaka, Kinki si Konbei si preda din 2011 la Kyoto University of Art and Design. A primit numeroase premii, dintre care “2009 Architect of the Year”, acordat de catre Japanese Institute of Architects si Design for Asia Award 2010 DFA Silver Award, Hong Kong.
  • Yoshihide Kobanawa a fondat in 2008, impreuna cu Kaoro Fujii, biroul KOBFUJII. In prealabil, ambii partenerii au lucrat la celebrul birou spaniol RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes. A curatoriat, printre altele, expozitii dedicate arhitecturii japoneze la Lisabona si Bucuresti (in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2006, organizata de catre actuala echipa Zeppelin).
Intrarea, ca de obicei, va fi libera. 
 
Eveniment organizat cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”
Sponsor: Grohe
Parteneri media: Carturesti, Modernism, RFI,  Hipmag si Arhiforum.
Sari la conținut