Rockwool - fabricat in Romania

Acest articol se regăsește în: 2010, Serile zeppelin

Serile zeppelin 19

Joi, 25 martie, de la orele 19.00
Bucuresti, PAVILION UNICREDIT, Sos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei)

Orase de granita, orase de maine, urbanism situationist, comunitati si post-utopii. Arhitectul german Wilfried Hackenbroich ne va vorbi despre cum urbanismul poate fi cool si creativ, despre noi instrumente si concepte si despre studii de caz elaborate in cadrul colegiului Bauhaus.

Conferinta „Urbanism situationist” prezinta concepte, cercetari strategice si interventii ce definesc o perspectiva alternativa asupra orasului contemporan. Care sunt limitele si alternativele la planurile de urbanism conventionale, cum se pot transforma dezvoltarile necontrolate in potentiale si cum poti gandi transformarea orasului din punct de vedere comunitar?

Mai multe exemple din proiectele de la Colegiul de Studii Avansate Bauhaus ilustreaza instrumentele de lucru si o intelegere multidisciplinara a urbanitatii. „Bordercities” este un program de cercetare si constructie teoretica bazat pe dezvoltari transfrontaliere din, printre altele, Copenhaga si Malmo sau Helsinki si Tallin. “Cities of Tomorrow” reconsidera critic problemele si potentialul actual al urbanismului modernist pe baza evolutiilor contemporane ale oraselor noi din Scotia si Singapore.

Wilfried Hackenbroich a lucrat in cadrul unor birouri de arhitectura celebre, cum ar fi OMA (Rotterdam) sau Morphosis (Los Angeles). Activitatea sa din ultimii ani are un caracter multidisciplinar asumat, de la cercetarea aplicata la proiect in lucrarile biroului Hackenbroich Architekten la un numar considerabil de concursuri, cursuri la scoli de studii avansate (cum ar fi Bauhaus Dessau) sau proiectele de cercetare si publicatiile in domeniul urbanismului.

Organizatori: Asociatia Zeppelin si revista Arhitectura
Sustinator al evenimentului: PAVILION UNICREDIT
Foto: Cristian Martis

Sari la conținut