Text & foto: Cătălina Frâncu
Casa în care stau a fost construită în 1929. Ai mei au luat-o în ’95, după vânzarea unui apartament din Tineretului
revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X
Text & foto: Cătălina Frâncu
Casa în care stau a fost construită în 1929. Ai mei au luat-o în ’95, după vânzarea unui apartament din Tineretului
Nu-l veți găsi în topul căutărilor mijlocite de Google, dar ar trebui să fie cuvântul anului care-a trecut: ultracrepidarianism.
Workshop Zeppelin de scriere despre arhitectură și oraș @ FAST / Episodul 3
Continuăm seria de articole scrise de studenții de la facultățile de arhitectură din România în timpul workshop-ului Zeppelin din cadrul FAST (Festival for Architecture Schools of Tomorrow) de acum un an.
Workshop Zeppelin de scriere despre arhitectură și oraș @ FAST / Episodul 2
Continuăm seria de articole scrise de studenții de la facultățile de arhitectură din România în timpul workshop-ului Zeppelin din cadrul FAST (Festival for Architecture Schools of Tomorrow).
Workshop Zeppelin de scriere despre arhitectură și oraș @ FAST / Episodul 1
Acesta este primul dintr-o serie de articole scrise de studenți la arhitectură din România în timpul workshop-ului Zeppelin de la FAST (Festival for Architecture Schools of Tomorrow), 2023.
Reportaj: Ilinca Pop
Fotografii: Gabriel Amza, boredin.tm, David Dumitrescu, Cosmin Georgescu, Ilinca Pop, Marius Vasile
Fotografia din titlu: Thread, Akane Moriyama, fotografie de boredin.tm
În timp ce în alte părți ale Europei subiectul locuirii poate face diferența în alegerile electorale, în România subiectul este aproape inexistent pe agenda dezbaterilor politice. De peste 30 de ani, asistăm la o retragere abruptă și profundă a statului din a-și asuma responsabilitatea asigurării unui drept fundamental al oricărui cetățean: accesul la o locuință decentă.
Muzeul de Artă și parcul Nicolae Titulescu din Brașov au fost transformate în spații publice interactive, oferind vizitatorilor ocazia să exploreze tehnici din evoluția fotografiei, de la originile sale din secolul al XIX-lea până în prezent.
Cum faci o galerie de artă fără să apelezi la un arhitect, cum ai grijă de artiștii pe care îi expui și cum faci ca oamenii să se gândească singuri la ce văd? Și, mai ales, cum spargi bula „lumii artei“?
Text: Ștefan Ghenciulescu
Cehia e una dintre acele fericite țări, în care calitatea arhitecturii și cea a spațiului public par invers proporționale cu mărimea teritoriului și a populației.
Expoziția SENSITIVE DATA intră în ultima săptămână de vizitare la Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Parcul Carol. Până duminică 16 iunie vizitatorii sunt invitați să exploreze conexiunea emoțională dintre oraș și locuitorii săi prin interpretarea artistică a datelor despre teme vitale pentru București.
Pavilioanele Expoflora din parcul Herăstrău, construite în 1970, s-au deschis pentru prima dată după douăzeci de ani de inactivitate.