Acum câțiva ani, printr-o hotărâre salutară a conducerii școlii, spațiul liber din și de lângă porticul de la intrarea Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu a fost eliberat de mașini și transformat în spațiu pietonal. E greu de zis dacă e chiar un spațiu sau un loc al Școlii: gărdulețul și plantațiile definesc un fel de curte închisă, dar care e de fapt tot timpul accesibilă dinspre spațiul de sub turn.
În porticul propriu-zis nu prea se întâmpla nimic. „Printre Linii” aduce viață și studenți acolo și pune în discuție categoriile standard de mobilier. (Zeppelin)
„Programul FLADER_ING a fost demarat în anul 2017 cu proiectul PRINTRE LINII: un ansamblu de corpuri de mobilier situate în porticul UAUIM.
250 de metri liniari de lemn și 25 de metri lungime. 11 module, 201 rigle, aceeași secțiune : 72 x 86. *module
Nu o bancă de stat, o bancă de lucru.
Proiectul a avut ca scop activarea unui spațiu public nefolosit de la intrarea UAUIM (porticul) și întărirea legăturii dintre stradă, curtea deschisă a universității, accesul principal și sala de expoziție cu vizibilitate către stradă.
Corpurile de mobilier au fost proiectate și asamblate de studenți ai UAUIM. Proiectul a fost inaugurat în cadrul Street Delivery 2017 cu un workshop desfășurat la fața locului: Ceramform 3.0 Street Delivery, sub îndrumarea Roxanei Bâra, de la Studio Mud.” (echipa proiectului)
Info, credite
DE PROIECTE
Organizatori workshop: Alexandru Ivanof, Cristina Ginara, Ioana-Maria Naniș, Sarah Stoenescu, Andra-Maria Mîndru, Ioana Trușcă, Justin Baroncea
Participanti workshop: Alexandru Ivanof, Cristina Ginara, Ioana-Maria Naniș, Birtea Emanuel, Sarah Stoenescu, Anca Gheonea, Andra-Maria Mîndru, Louis Cayol, Théo Meunier, Clara Raumel, Marius Dumitrescu, Sofia Baroncea, Ioana Trușcă, Justin Baroncea
Foto proiect executat: Radu Malașincu
Powered by HOLVER, Highberg Solution, Urban Paint
Articol conex: