Revista zeppelin | număr #55

 

Sumarul Revistei 55

Obiecte generatoare de spatii – Dragos Buhagiar

Post de: Cosmina Goagea

Baroc, hedonist, ludic, inspirat din zona copilariei, de la jucariile cele mai simple si din senzatiile cele maiinocente, Dragos Buhagiar nu se teme deloc sa fie nostalgic. El nu mai construieste demult pereti: este un inventator de obiecte generatoare de spatii, obiecte care interactioneaza cu actorul, care intra in joc, care definesc, provoaca sau pot construi momente dramatice.

Noiembrie 2006. Liviu Ciulei la „ARHITECTURA”

Post de: Mariana Celac

Mariana C.: Ne-am intalnit acum cativa ani la un festival de film de arhitectura, la Institutul Francez. Ati fost atunci presedintele unui juriu care a dat premiul cel mare filmului (facut de doi colegi, un cineast si un arhitect) despre arhitectura si putere. De atunci au trecut mai bine de 10 ani. Intre timp s-au intamplat multe lucruri, a iesit „la rampa” o alta generatie de arhitecti.

Editorial: 55 fix

Post de: Constantin Goagea

Un ticait de ceas, pasii unor dansatori care se rotesc la nesfarsit, clipirea unei batrine care vede pe cineva venind, o fintina din care stropii ies in lumina, descompusi in rogvaiv, o muzica pe care sigur trebuie s-o fi stiut de undeva…. in rest intuneric. In citeva cuvinte v-am descris o experienta senzoriala, v-am sugerat multe lucruri, cu siguranta, v-am evocat mai multe amintiri poate.

#55
Iunie 2007
Sari la conținut