Revista zeppelin | număr #56

 

Sumarul Revistei 56

  • din vecini: epitezs studio
    :intoducere/ peterffy miklos

Steven Holl: Linked Hybrid – Beijing, China (2003 – 2008)

Post de: Steven Holl Architects

Spatiu urban, cinematic; prin intermediul mai multor layere spatiale multifatetate, este unul dintre obiectivele principale ale acestui complex de Cladiri Hibrid cu peste 700 de apartamente situate langa vechiul zid al orasului Beijing. Aspiratia developerului este sa realizeze in acest proiect de 220 000 mp o expresie ultra-moderna a stilului de viata urban din secolul 21.

Epitesz Studio: Liceul Rakoczi, Budapesta

Post de: Keller Ferenc, Solyom Benedek

In 2002, administratia districtului 2 din Budapesta a anuntat un concurs de arhitectura cu invitati pentru reconstruirea unei cladiri considerate invechite in ce priveste distributia spatiala, functiunile, si stucturile. Proiectul nostru castigator a depasit ideea de reconstructie si a optat pentru o noua constructie, avand convingerea ca noul si vechiul se afla intr-o continuitate organica.

Editorial: Accente

Post de: Constantin Goagea

Lenevesc la soare in Sozopolul bulgaresc cu o carte enorma in brate. Un cartoi cu care te poti fali pe orice plaja, sau cu care ai putea propti o umbrela la fel de bine. In cartea asta „Cities, Architecture and Society”, Dejan Sudjic vorbeste despre accentele unui oras, asa cum am vorbi despre accentele unei limbi.

#56
Iulie 2007
Sari la conținut