Cald și rece. Mesange Fromagerie, București

Proiect, text: Beros Abdul Architects
Foto: Andrei Mărgulescu

Mesange Fromagerie este un nou comerciant de brânzeturi care şi-a deschis primul magazin în Bucureşti în 2017. Compania importă în special brânzeturi europene, dar cu accent pe bucătăria si produsele franceze. Am avut ocazia să lucrăm cu ei într-un proiect de design integral, elaborând de la identitatea de brand la designul interior, mobilier, organizarea spațiului şi design-ul ambalajelor, încercând să construim o imagine coerentă.

*Plan-perspectivă

*Secțiune-perspectivă

 

Am reciclat elemente variate din cultura brânzeturilor din Franţa, Italia şi Marea Britanie, încercând să construim o combinaţie între spaţiul curat şi rece obligatoriu pentru depozitarea brânzeturilor şi estetica intimă la care te aştepţi când vrei să savurezi unui pahar de vin şi un platou cu brânză bună.

Magazinul combină o zonă de vânzare cu un mic bistro în care se poate degusta un meniu orientat spre brânzeturi.

 

 

O zonă amplă este dedicată depozitării frigorifice, cu cerinţe speciale de umiditate, lumină şi temperatură. După adăugarea încăperilor pentru bucătărie şi servicii, a rămas doar o zonă mică pentru a satisface nevoile zonelor de mese şi de degustare. Prin urmare, parte din mobilier a fost realizat la comandă conform nevoilor spaţiului.

 

 

Am lucrat cu meșterii tâmplari locali, căutând să creăm un spaţiu sensibil şi cald, prin combinaţia de lemn, marmură şi material textil.

 

 

Peretele principal a fost acoperit cu panouri din lemn natural, la fel şi frigiderele si peretii de compartimentare pentru a reduce senzaţia de răceală şi pentru a crea un mediu primitor.

 

 

Tejgheaua principală seamănă cu un stand tradiţional de alimente dintr-o piaţă, în care faianţa albă, barele din bronz şi lămpile industriale ajută la definirea unei zone igienice pentru munca de bucătărie, oferind în acelaşi timp locului un aspect caracteristic pentru negoţul cu alimente.

 

 

La aceasta imagine contribuie şi bara de bronz sau curelele din piele pentru pernele banchetelor, ce aduc aminte de magazinele de brânzeturi din Europa.

 

 

Platourile din stejar, frasin şi nuc, făcute la comandă şi agăţate pe perete sunt decorative și funcționale in același timp, fiind folosite la servirea brânzeturilor pe mesele de marmură albă, sporind relaţia dintre funcţionalitatea rece şi igienică şi sentimentul cald al cinei la bistroul din cartier.

 

 

 

berosabdul.ro

De același birou:

Cum să faci un loc mai bun. Beros & Abdul Architects: Casa J, București

Eco Chilia. Centru de reintegrare în Deltă

 

Sari la conținut