Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

LOOKING AT THE BIG PICTURE FROM THE INSIDE. Instalație de Nicolae Comănescu

Artistul Nicolae Comănescu și-a transformat atelierul din strada Biserica Amzei nr. 7- 9 într-o instalație „submersivă” (600x300x400 cm), o meta-construcție din acumulări de materiale

ViÉ. Scenografie de restaurant gastronomic și vinotecă în București

Tub bleumarin cu pardoseală de lemn și bucătărie în capăt, la parterul unui bloc de pe Nerva Traian.

Text: Justin Baroncea
Foto: Andrei Mărgulescu

PIEȚE, PRIMĂRII, DISTRICTE. Propunere pentru o nouă împărțire administrativă a capitalei

Text, ilustrații: Justin Baroncea
Foto: Mugur Grosu

CONSTATARE

Bucureștiul, dezvoltat pe o structură radial concentrică, a ajuns să fie blocat, atât din punct de vedere administrativ, cât și din punctul de vedere al infrastructurii.

Orașul 1.5

Că va fi scurtă, medie sau lungă, perioada de tranziție spre normalitate o să dureze totuși câteva luni, poate și un an. Noi suntem optimiști că lucrurile se vor îndrepta foarte repede. Proiectul acesta numit Orașul 1.5 vrea să exploreze posibilitățile de a ne face viața mai ușoară în perioada următoare și, de ce nu, de a descoperi noi posibilități pentru o urbanitate mai eficientă, mai bună.

C_LAD. Penultima casă de pe stradă

Strada Aviator Protopescu din București. O casă veche, refăcută deja, și în mod dubios. O casă nouă pe baza celor anterioare. Eclectism aproape obligat și o lume cu multe spații și elemente.

Text: Justin Baroncea
Proiect: Justin Baroncea, Dragoș Dragnea
Foto: Radu Malașincu, Andrei Mărgulescu

Modul Cărturești. Un loc cultural între două curți și un portic

Modul Cărturești este o nouă librărie și un spațiu de expoziții important în centrul Bucureștiului, pe Academiei, cu intrare din porticul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Librăria nu doar ocupă un spațiu, ci îl și transformă, fiind un prim pas în reconstituirea și, de fapt, ducerea mai departe a caracterului public și transparent inițial.

DELTA PLAN – GEST. 3 ateliere de ceramică, 3 grupuri sanitare în UAUIM

Un proiect în cadrul programului I’M UAU
Text: Justin Baroncea
Foto: Radu Malașincu, Cristina Ginara, Alexandru Ivanof

Un laborator care include ateliere de „confecții” ceramice, aparate de iluminat, mobilier din materiale și piese reciclate, bandă desenată pe pereți și un boiler pe tavan.

PA_CT – Pa Constanța! Un iepure, un șobolan, o barcă și-o carte – o altă perspectivă asupra reciclării și proiectării

Text: Justin Baroncea

Cartea PA_CT continuă aventurile ultimului iepure supraviețuitor al atacului chimic cu bezele din cartea Turb@.
Toți ceilalți iepuri negri ai doctorului Yu se transformă în grăsuni albi.
Iepurele “supraviețuitor” fuge la Constanța unde își pregătește împreună cu șobolanul Fasole marea  evadare către o insulă vulcanică din Pacific.

44 de lămpi. Cartea „I’M UAU (RE)ST. Lumină în rest”

O carte cu 44 de corpuri de iluminat. Nu sunt unicate sau exerciții de stil, ci proiecte pentru designul de serie. Sunt și parte a unui proiect de lungă durată, prin care studenții de la la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” învață construind obiecte și spații.

4 spații de interacțiune între cultură și tineri. Cultura zâmbește.

Un text cu autor colectiv: Constantin Goagea, Silviu Medeșan, Marius Miclăuș, Justin Baroncea, Vlad Stoica

Iată provocarea: alcătuiţi o frază scurtă în care să faceţi legătura între Lay’s, spaţiu public, design, evenimente culturale şi tineri. Deşi rezultatele ar fi, cu siguranţă, de memorat, vă oferim noi soluţia. Care-a venit când echipa Lay’s România ne-a provocat să creăm împreună 4 spaţii urbane, bune de adunat tineri şi generat vervă socioculturală: în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

RMSH. Amenajare prin reciclare la Ateliere Fără Frontiere

Text: Justin Baroncea
Foto: Radu Malaşincu, Iulia Vasile, Andra Matzal, Justin Baroncea

Ateliere Fără Frontiere este o organizație neguvernamentală care lucrează-n domeniul reciclării, producând obiecte de design din deșeuri, cu scopul inserției sociale, profesionale și civice a persoanelor aflate în mare dificultate. Activitatea lor e organizată în două direcții: 1. recuperarea şi reciclarea de bannere şi mesh‑uri publicitare – REMESH. 2. dezmembrarea de calculatoare, imprimante, copiatoare etc. 

RMSH_JUCĂRII. Reciclând componente de calculatoare şi imprimante

Autor: Justin Baroncea
Foto: Iulia Vasile, Andra Matzal, Justin Baroncea

În primăvara lui 2016 am avut de amenajat spaţiul de producţie şi magazinul celor de la „Ateliere Fără Frontiere”. Activitatea lor este organizată pe două direcţii:

Sari la conținut