Romania Green Building Council prezinta un nou concurs on-line la nivel European, organizat de Construction21 si Mitropolitan Solutions
Orasele si autoritatile locale din întreaga lume au ceva în comun: ele trebuie sa devina „inteligente”. Tendinta tot mai mare de urbanizare forteaza modernizarea infrastructurii existente si dezvoltarea unor forme complet noi. Prin urmare, planificatorii urbani, arhitectii, expertii tehnici si factorii de decizie au nevoie de solutii practice inteligente si de calitate, care sa utilizeze resurse eficient, sigur si cu emisii reduse: sisteme autonome si interconectate.
Cladirile sunt un factor important în aceasta dezvoltare urbana, si „Concursul Constructiilor Urbane Durabile” urmareste sa abordeze acest aspect. Cu scopul de a promova solutiile celor mai bune practici, rugam solicitantii care doresc sa înscrie cladiri în concurs sa prezinte solutii deja fezabile si care sa reprezinte realitatea de astazi.
Pentru cladirile finalizate, aratati-ne:
1. Cum pot fi integrate aceste cladiri în infrastructurile „orasului viitorului” ?
2. Cum pot aduce aceste cladiri o contributie pozitiva la infrastructurile „orasului viitorului” ?
3. Cum pot contribui aceste cladiri la îmbunatatirea calitatii vietii într-un oras?
Organizatori: Construction21 si Metropolitan Solutions
Perioada de înscriere: 21 Ianuarie – 22 Februarie 2013
Votare: 25 Februarie – 11 Martie 2013
Anuntarea castigatorului: 13 Martie 2013
Detalii concurs, reguli precum si procedura de votare sunt disponibile pe: www.construction21.eu/romania
Premiul I:
Castigatorii vor obtine ca premiu posibilitatea sa prezinte solutiile propuse la Targul Metropolitan Solutions la Hanovra, 8 – 12 Aprilie 2013. Metropolitan Solutions este o platforma pentru aplicatii si solutii pentru orase si metropole, si a crescut în mod semnificativ de la lansarea sa în 2011. În aprilie 2012, mai mult de 70 de expozanti si-au prezentat ofertele pe 3.000 de metri patrati. Începand cu 2013 expozitia va prezenta un concept inovator de imersiune în „orasul viitorului”. În loc de pasaje obisnuite de expozitie, vizitatorii se plimba pe strazile dotate cu sisteme de iluminare. Peretii cu imagini panoramice afiseaza produsele anticipative si solutii de dezvoltare urbana. Vizitatorii sunt adusi în spatiul expozitional cu masini electrice.