Sumarul Revistei 97

33 Editorial 
Text: Constantin Goagea

34 Muzeul Can Framis
> o conversie în cartierul Poble Nou din Barcelona
Text: BAAS
Introducere: Jean Craiu

Un dialog cu Cristi Puiu

Post de: Constantin Goagea

Mai mult sau mai putin despre Aurora si Bucuresti, despre fabrici si blocuri si despre arta ca o ghicitoare. Va prezentam o parte din interviul cu Cristi Puiu, realizat de Constantin Goagea si publicat integral in numarul de septembrie al revistei noastre.

(…)

….intra Cosmina in camera si ne gaseste adanciti in problema marilor criminali, a celor care fac crime prin altii, prin razboaie, ne fasticim si-i spunem amuzati ca da, vorbim si noi, ca baietii.

 

Urban / Periurban

Post de: Mihai Dutescu

Solutia arhitecturala a acestui bloc de locuinte se datoreaza mai ales raportarii critice la un context nefericit si negocierii dintre individual si colectiv.

Dezvoltat intr-unul din celebrele orase-dormitor-satelit ale Bucurestiului, intr-o zona linistita dar lipsita de orice caracter – in afara aceluia dat de niste constructii autoreferentiale scumpe si anacronice, itindu-se din spatele unor garduri uriase – acest proiect a stat de la bun inceput sub semnul distantarii critic-ironice de context.

Un acoperis pentru un focar urban

Post de: Arhitektura Krusec

Construita printr-un parteneriat public-privat, noua piata alimentara din Celje a fost imaginata ca un generator social pentru oras, capabil sa revitalizeze zona invecinata.

Piata agroalimentara a orasului este situata chiar in centru. Inca de la inaugurarea sa, la mijlocul secolului trecut, a constituit un focar al activitatii urbane.

 

Editorial: Domnul Rivi e baiat citit

Post de: Constantin Goagea

Lumea e mare. Lumea buna nu e chiar mare. M-am carat, am fugit ca sa nu innebunesc de-a binelea. Veni el si timpul ala mult dorit de vacanta. Deci low cost, aeroportul Baneasa (memorabil, clar), trag tare sa fac lucrurile la care ravneam de mult. Medical vorbind, era cazul. Gen sa ma relaxez. Afund nasul intr-o carte a lui Alessandro Baricco – “Barbarii. Eseu despre mutatie” – ati auzit de ea sau ati si devorat-o. Se dovedeste cam grea in contextu’ asta de aerogara sateasca.

#97
Septembrie 2011