Rockwool - fabricat in Romania

Revista zeppelin | număr #98

 

Sumarul Revistei 98

37 Editorial 
Text: Constantin Goagea

42 Trei cate trei
> Roldan + Berengue arqts.: locuinte sociale în Barcelona
Text: Roldan + Berengue arqts.

Trei câte trei: Turnul E.I.O.5, Barcelona – Roldán + Berengué arqts

Un proiect de locuinţe sociale din Barcelona poate servi ca dovadă pentru menţinerea creativităţii arhitecturale în cadrul constrângerilor severe economice, constructive, ecologice şi urbane.

Text: Roldán + Berengué arqts. / Foto: Jordi Surroca

O scena intr-o ruina

Post de: Atelier MASS

Atelier MASS demonstreaza ca patrimoniul arhitectural aflat intr-o avansata stare de degradare poate fi reactivat, chiar si provizoriu, prin improvizatii inspirate, animate de o idee puternica.

Intre 29-31 iulie 2011 la Blaj a avut loc a Saptea editie a festivalului itinerant TransilvaniaFest. In cadrul acestui festival, pe langa evenimentele traditionale, organizatorii au ales sa se implice intr-un subiect cu mult mai dificil – patrimoniul arhitectural aflat intr-o avansata stare de degradare – prin organizarea unor evenimente in Palatul Cultural din Blaj.

O, Verde Atotputernic

Post de: Beatriz Ramo / STAR strategies + architecture

O perspectiva critica asupra diferentei dintre o sustenabilitate veritabila si demagogia imaginii „verzi” in arhitectura.

In mod obisnuit, sustenabilitatea are o multime de calitati comune cu Dumnezeirea; concept suprem, omnipotent, omniprezent si atotstiutor; creator si judecator, ocrotitor si (…) mantuitor al universului si umanitatii. Asemenea lui Dumnezeu, are milioane de adepti.

 

Casa C

Post de: Ene+Ene Arhitectura

O locuinta unifamiliala realizata de biroul Ene+Ene Arhitectura intr-o zona traditionala bucuresteana se defineste spatial prin sectiune mai curand decat prin plan, ilustrand insertia discreta.

Interventia pe un sit aflat intr-un vechi cartier bucurestean a fost o oportunitate pe care ne-o doream si care ni s-a oferit in 2006, sub forma unei case pe strada Vasile Lascar.

 

Editorial: Bistarii n-aduc fericirea, banii da!

Post de: Constantin Goagea

Capitalism de cumetrie vs. knowledge economy

Stim noi cum sunt cercetatorii americani, cum fac ei genul ala de studii care corelaza una cu alta, somnul cu stralucirea parului sau inteligenta cu abuzul de cafea, dar va povestesc una buna care poate ajunge, prin voi, si la urechile cuiva de sus, potent, inteligent si influent.

#98
Octombrie 2011
Sari la conținut