Sumarul Revistei 94

33 Editorial / Text: Constantin Goagea

34 Modernizare si ratiune peotica / Un campus pentru o companie de produse cosmetice din Coreea de Sud / Text: Carlos Castanheira

50 Schimbarea de imagine / Sediul unei firme de mobilier urban / Text: Cosmin Caciu

Cronica unui spatiu public

Post de: Teodora Raduca

S-a inceput instalarea conteinerelor de santier in jurul Teatrului National Bucuresti (TNB). Conform unui proiect care a trenat cativa ani buni, acesta sa fie consolidat si modernizat, pe parcursul a trei ani incepand din toamna. In cadrul acestui proces, o sa dispara fatada cu arcade comandata de catre Ceausescu in anii ’80 si va fi dezgolita si refacuta fata initiala si acoperisul in consola, mai mult sau mai putin conform proiectului original al arhitectilor Horia Maicu, Nicolae Cucu si Romeo Belea.

 

Editorial: Piata Matache

Post de: Constantin Goagea

Nu credeam sa revenim prea devreme, dar iata ca se intampla ca povestea axei Buzesti Uranus sa fi ajuns intr-un punct pe care marturisesc ca nu mi l-as fi imaginat posibil. Platforma pentru Bucuresti, media si grupuri de ONG-uri ataca in instanta o decizie a primariei si reusesc sa declare ilegal PUZ-ul operatiunii.

 

Vecinul linistit

Post de: Anca Bordean

Locuinta de la periferia Sibiului se aseaza in mod delicat pe un teren dificil si gaseste un echilibru subtil intre deschidere si protectie.

Locuinta se afla intr-o zona rezidentiala cu parcele ale caror forme si dimensiuni rezulta in urma lotizarii unui teren abrupt. Dupa Revolutie, aceste parcele, avand acces dublu dinspre strazile care le delimitau, au fost subimpartite intr-un mod necontrolat.

#94
Mai 2011