14 noiembrie 2018 – 17:00 -19:00 @ Modul Cărturești – Strada Academiei nr. 18-20, București
La parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu are loc deschiderea oficială a celei mai noi librării Cărturești – deschiderea oficială a celei mai noi librării Cărturești Modul Cărturești, un loc de întâlnire pentru studenți, profesori, pasionați de cultura vizuală și cititori în căutarea inspirației.
Arhitecții Constantin Goagea și Justin Baroncea, de la Zeppelin, care au semnat amenajarea spațiului alături de Anastasia David Limona şi Alex Condrea, vor discuta despre proiectul propus pentru Modul Cărturești și despre cum se construiește noua librărie în relație cu istoria UAUIM și cu studenții acesteia. Pe lângă oportunitatea de a deschide către oraș Universitatea de Arhitectură, Modul Cărturești înseamnă un plan comun de activare prin artă, design, lectură și arhitectură a zonei cuprinse între străzile Academiei și Edgar Quinet.
Cu această ocazie e vernisată și prima expoziție găzduită de vitrina Modul Cărturești: Între/vederi domestice, un proiect Aiurart care le-a propus artiștilor Codruța Cernea, Lea Rasovszky și Ungureanu Stefan un nou mediu fragil și expresiv de explorat: ceramica. Cu sprijinul Roxanei Bâra, co-fondatoare Studio Mud, cei trei artiști au parcurs o călătorie de experimentare și cartografiere a relațiilor cu obiectele domestice de ceramică.
În plus, sunteți invitați să descoperiți proiectul LightCode @Modul Cărturești: Justin Baroncea & Constantin Goagea vor vorbi despre moduri de a face design și curatoriat bazându-ne pe curiozitatea trecătorilor și a vizitatorilor, dar și despre joacă și experiență senzorială din fața și de dincolo de vitrine, despre mesaje și conținutul care ajunge în spațiul public.
Light Code este un proiect iniţiat de Asociaţia Zeppelin în colaborare cu Modulab
Parteneri: COAC – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, BAC – Barcelona Architecture Center, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Librăria Cărtureşti Modul, Proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN)
Modul Cărturești a fost conceput ca o librărie de cultură vizuală și spațiu generator de idei și colaborări, care să aducă împreună artiști și arhitecți, două instituții prestigioase: Universitatea de Arhitectură și Universitatea București, efervescența kilometrului zero al capitalei și oaza de liniște creată de o grădină interioară. Pe lângă cafeneaua integrată în librărie, cititorii pot descoperi în Modul Cărturești un spațiu pentru respirație și inspirație: aici pot citi, pot lucra la proiectele care îi pasionează, se pot întâlni la workshopuri, dezbateri și lansări de carte. În plus, prin parteneriatul cu Aiurart, librăria va găzdui permanent colecții de obiecte create special pentru MODUL Cărturești de artiști români contemporani. Modul Cărturești, la parterul UAUIM, un loc de întâlnire pentru studenți, profesori, pasionați de cultura vizuală și cititori în căutarea inspirației.
Fb event
Articol conex: