Rockwool - fabricat in Romania

LightCode București – Barcelona. O instalație interactivă

22 octombrie – 22 noiembrie 2018

LightCode București: Str. Academiei 18–20 (portic UAUIMB, lângă Librăria Cărtureşti Modul)
LightCode Barcelona: COAC – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Plaça Nova 5

Dacă treceţi prin faţa vitrinei din porticul Facultăţii de Arhitectură – UAUIM București puteţi comunica în timp real, pe baza unui cod vizual, cu trecătorii care se întâmplă să fie în acel moment în faţa unei vitrine din centrul Barcelonei – Colegiul Arhitecţilor din Catalonia.

Instalaţia LightCode se alimentează cu întâmplarea, cu entropia naturală a străzilor, mizând pe interesul și curiozitatea trecătorilor de pe stradă de a întâlni și de a comunica cu un teritoriu îndepărtat.

 

 

Aflat cu un capăt într-un oraș port – Barcelona, proiectul trimite la codul de semnale maritime luminoase cu faruri, balize, semafoare, cu care navele își semnalizează prezenţa și transmit mesaje de la depărtare. Cu ajutorul Barcelonei, Bucureștiul devine port la Mediterană și, în sens invers, Barcelona devine prezenţă lângă Dâmboviţa. Cele două faruri-semafoare transmit stări de pe străzile din București și Barcelona, și se inserează astfel în întâmplările urbane cotidiene ca linii de legătură cu alteritatea.

Proiect iniţiat de Asociaţia Zeppelin în colaborare cu Modulab

Proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.  

Parteneri: COAC – Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, BAC – Barcelona Architecture Center, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” , Librăria Cărtureşti Modul – București

Sari la conținut