Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Making of Calea Victoriei – înscriere ateliere pentru liceeni

În perioada 19-26 septembrie, Echipa de proiect a Asociației ADO – Artă pentru Drepturile Omului, coordonată de actriţa Katia Pascariu, invită elevii de liceu din clasele IX – XII să participe la Ateliere culturale „Making of Calea Victoriei”. Workshop-urile sunt de o zi, în week-end, sâmbăta sau duminica, și urmăresc să creioneze o nouă viziune pentru Calea Victoriei, în funcție de percepția și nevoiile noii generații.

MakingOfCaleaVictoriei

Atelierele vor începe prin cunoaşterea poveştilor locurilor şi oamenilor din Calea Victoriei, urmate de o privire introspectivă şi relaţionarea individuală cu Calea Victoriei şi, în sens mai larg, cu comunitatea şi oraşul ca reţea umană, iar în final cu definirea grafică (de tip „poster-presentation”) a viziunii, liceenii definind cum vor şi cum pot să contribuie ei înşişi la continuarea poveştilor şi la promovarea patrimoniului cultural actual, şi/sau începerea de noi poveşti ale Căii Victoriei într-un viitor apropiat, al timpului nostru.     

La finalul atelierelor va fi organizat un eveniment artistic final, la Muzeul Enescu, în data de 15 octombrie.
Detaliile logistice (loc de desfășurare, agendă etc.) vor fi transmise numai celor selectați. Toate costurile legate de participare (materiale suport şi răcoritoare) vor fi acoperite de organizatori. Pot participa maximum 100 de elevi de liceu, aproximativ 33-34 tineri/ atelier.
Selecția se va face pe baza unei scurte scrisori de intenție în care tinerii trebuie să motiveze dorinţa de a participa la ateliere.
Formularul de înscriere la workshopurile pentru liceeni poate fi accesat aici

Câteva date şi informaţii despre proiect:
„Making of Calea Victoriei” urmăreşte promovarea în rândul tinerei generaţii a patrimoniului cultural, arhitectural şi urban, a moştenirii istorice de peste de 300 de ani a celei mai cunoscute străzi din România.
Conceptul proiectului este unul de tip „placemaking”, de capitalizare a interesului pentru un anumit „LOC”, în cazul nostru Calea Victoriei și urmărește creșterea accesibilității la cunoașterea și înțelegerea valorilor culturale ale capitalei prin: activarea urbană, structurarea unei arhive de poveşti şi naraţiuni locale, implicarea activă a generaţiei tinere şi comunităţii locale în sens larg ca reţea umană, interacțiunea diferiților actori locali, înţelegerea şi conştientizarea relaţiei acestora cu spaţiul public, precum şi reflectarea intereselor lor şi implicarea în viitoare acţiuni culturale, sociale, creative şi inovative.
Perioada de desfăşurare a proiectului: 01 August – 30 Octombrie 2015
Locul de desfăşurare: Calea Victoriei, Municipiul Bucureşti
Proiect derulat de: ADO – Artă pentru Drepturile Omului
Parteneri în cadrul proiectului:
Muzeul Național „George Enescu
Asociația Green Hours
Asociația Zeppelin
Asociația Think Outside the Box
Creștem Oameni

Grupul ţintă principal: 100 de elevi de liceu de la liceele bucureştene
Alte grupuri ţintă: Utilizatorii arterei Calea Victoriei (de toate vârstele şi ocupaţiile), precum şi specialişti, edili şi oameni de cultură, reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii cu rol de decizie în elaborarea şi implementarea de strategii urbane, de dezvoltare locală şi strategii culturale
Evenimente:
3 Ateliere culturale „Making of Calea Victoriei”, organizate cu colaborarea Asociaţiei Green Hours (septembrie 2015)
Eveniment final „Making of Calea Victoriei”, organizat cu colaborarea Muzeului Enescu (octombrie 2015)

Proiectul „Making of Calea Victoriei- cultură vie a Bucureştilor” este finanţat prin Programul cultural “Ești București” 2015 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București,

Sari la conținut