Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

CUVINTE PE CARE LE-AM INVATAT DUPA 9/ 11

Centrul International pentru arta Contemporana & The Ark

prezinta expozitia de fotografie a artistului american
 
Clayton Campbell
 
WORDS WE HAVE LEARNED SINCE 9/11
CUVINTE PE CARE LE-AM INVATAT DUPA 9/ 11
 
15.06 – 7.07.2012 
vernisaj joi 14 iunie 2012, ora 19:00
The Ark, Galeria MINUSUNU
Str. Uranus 150, Bucuresti 5
 
Inceput in 2004, WORDS WE HAVE LEARNED SINCE 9/11 / CUVINTE PE CARE LE-AM INVATAT DUPA 9/11 este un proiect fotografic interactiv, in desfasurare, al artistului american Clayton Campbell, care a ajuns la peste 900 de portrete.
 
“Proiectul a inceput cu 52 de imagini, portrete ale fiului meu tinand in mana foi de hartie pe care notase fie cuvinte nou invatate, fie cuvinte ce au capatat sensuri noi dupa 11 septembrie 2001, data la care atacul asupra World Trade Center din New York a traumatizat intreaga lume. La nivel personal, proiectul a pornit prin a explora fricile cu care se confrunta fiul meu fata de viitor. 
 
Zilnic suntem bombardati prin mass media cu cele mai alarmante posibilitati privind viitorul. Lumea noastra este prezentata prin prisma crizei si anxietatii, atitudine ce alimenteaza o psihoza universala. Am decis sa continui proiectul invitand vizitatorii expozitiei sa devina participanti. Urmand aceeasi structura vizuala colectia de imagini a continuat sa creasca reveland, pe langa incertitudinea fata de viitor, o mare resursa de speranta, compasiune, bunatate, empatie” a precizat artistul.
 
Personalitate plurivalenta, Clayton Campbell este cunoscut in comunitatea artistica internationala nu doar ca artist, ci si in calitate de manager si producator cultural, de consultant pentru importante institutii si fundatii culturale si de scriitor despre arta.
 
Clayton Campbell utilizeaza ca mediu de predilectie fotografia, dar se exprima in egala masura in pictura, desen, instalatie, obiect, video etc.. Prin toate aceste medii artistul exploreaza noi strategii vizuale capabile sa promoveze dialogul public prin referinta si angajarea sociala.
 
Proiectul expus, este in continua dezvoltare, creand astfel o comunicare trans-culturala-rasiala –confesionala-politica.
 
Prezenta artistului in Bucuresti creaza oportunitatea invitarii publicului bucurestean sa ia parte in cadrul acestui proiect, si implicit sa devina parte din expozitie, in zilele de 12 iunie si in perioada 16 – 19 iunie. In urma unei discutii cu artistul participantii sunt portretizati alaturi de cuvantul definit. Fotografia astfel realizata intra in expozitie alaturi de cele deja expuse. Cei doritori sa participe in cadrul proiectului sunt rugati sa confirme prezenta si sa se programeze la info@icca.ro telefonic la 0770368520 sau direct la sediul CIAC, The Ark, Str. Uranus 150, parter.
 
Expus prima data la Maison Europeenne de la Photographie in Paris, proiectul a fost itinerat printre alte locatii la Los Angeles County Museum of Art, California; la WYSPA Institute of Art, Gdansk, Polonia; la Higher Bridges Art Center, Enniskellen, Irlanda de Nord; in patru orase din Croatia la initiativa curatorului Zelimir Koscevic; la Nam June Paik Art Center in Corea de Sud; la Galeria Aaran, Tehran, Iran si la Unit 24 Gallery, Londra, MB. 
 
Dupa etapa bucuresteana proiectul va fi expus anul acesta la Art Platform – Los Angeles, California si la Three Shadows PhotographyArt Center in Beijing, China.
 
 
Organizator: Centrul International pentru Arta Contemporana & The Ark
Proiect realizat cu sprijinul City of Los Angeles, Department of Cultural Affairs
 
Pentru mai multe informatii sau imagini legate de eveniment sau interviuri cu artistul va rugam sa ne contactati la info@icca.ro.
Sari la conținut