Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Concurs #19 Zeppelin / Mic și bun

9 mai – 9 iunie 2016 / ddl. 6 iunie ora 18

Reluăm tradiția concursurilor Zeppelin, cu gândul la primele ediții, dedicate fotografiei urbane și de arhitectură; ne reamintim, de pildă, cu drag că în urmă cu aproape 5 ani, câștigătorul ediției #5 a fost Laurian Ghinițoiu – azi un multiplu premiat fotograf de arhitectură, cu activitate internațională și un colaborator extern important al publicațiilor Zeppelin. Cu această nouă ediție, ne propunem atât să descoperim, împreună, noi perspective de sondare, explorare a mediului urban, cât și să deschidem noi punți de colaborare profesională. Iată de ce provocarea noastră de-acum e adresată arhitecților, designerilor și studenților acestor discipline.

Tema

„Mic și bun“ – un concurs de fotografie organizat în parteneriat cu Bene Bucharest, dealer al brandului austriac Bene, unul dintre cei mai importanti producatori de mobilier de birou din Europa. Nu contează cu ce aparat lucrați (poate fi și un telefon mobil), important e „să decupați“ cu el un cadru cât mai original, care să ofere o perspectivă suprinzătoare asupra spațiilor (preferabil) urbane (exterioare sau interioare), fie că urmăriți elemente de arhitectură sau design, fie o anumită relație, dinamică, tensiune sau armonizare locală. Și, atenție, chiar dacă unii dintre noi suntem și pisicari, n-am avut în vedere, prin această tematică, lumea micilor necuvântătoare care fac deliciul publicului de Facebook. Nu excludem, firește, situațiile – posibil chiar savuroase – în care să le prindeți în cadru, subliniem doar că acesta nu e un concurs de poze cu animăluțe. Dar gata cu restricțiile: așteptăm de la voi libertate, creativitate, acuitate, expresivitate și, mai ales ...zeppelinitate :) Adică ne așteptăm să fiți, ca de obicei, la înălțime!

Aveți la dispoziție 4 săptămâni. Puteți înscrie, fiecare dintre voi, maximum trei propuneri, fiecare însoțită de un text cu titlul fotografiei si o foarte scurtă descriere (nu uitați să ne spuneți și numele vostru). Așteptăm proiectele voastre la adresa comunicare@zeppelin-magazine.net

Termen limită – 6 iunie, ora 18. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 9 iunie pe e-zeppelin.ro și Fb.com/zeppelin.magazine
Pe măsură ce le vom primi, propunerile voastre vor fi încărcate pe  pagina noastră pe Facebook, în acest album dedicat, unde vă încurajăm să oferiți cititorilor detalii suplimentare, dacă vor fi solicitate.

Sunt eligibile doar creațiile proprii, la rezoluția originală, cu prelucrări minime (tăiere sau corectare încadrare, corecţii de expunere, luminozitate, contrast, saturație etc), fără montaje sau intervenții majore. În mod evident, pozele „de pe net“, a căror paternitate nu poate fi probată, nu pot fi înscrise.
Propunerile vor fi jurizate de către echipa Zeppelin.

Premiul

Un obiect mic și foarte bun – un scaun rotativ Timba stool regular, designed by PearsonLloyd, în valoare de ~400 de euro (preț de listă), oferit de compania Bene Bucharest. Colecția Timba a fost distinsă în 2015 cu premiile iF GOLD AWARD  și Interior Innovation Award.

De asemenea, vor fi nominalizate 2 propuneri. Premiul și cele două nominalizări vor fi  publicate în Zeppelin #142 / iunie-august, iar autorii lor vor primi câte 1 Zeppelin bookazine + 1 carte Iepuri și Sateliți. Povești despre recuperări și recompuneri, semnată de Justin Baroncea.

Timba  stool

Noul scaun rotativ oferit de Bene Bucharest aduce dinamism vieții „la birou“, și se integrează cu ușurință în zonele de colaborare informală și de echipă ale unui mediu modern de lucru. Cu stilul său deliberat informal, scaunul TIMBA e adaptat versatilității metodelor actuale de lucru și aduce un contrapunct net stricteții scaunelor clasice, contribuind la crearea unei atmosfere în care comunicarea și creativitatea se pot dezvolta nestingherite. În plus, se integrează plăcut atât în birouri cât și în spații de relaxare, cafenele sau locuințe.

WM_bene_Timba_Katalog_Eng-Fr_Cover_RZ.indd* Foto: Hanna Putz

 

PearsonLloyd

Luke Pearson și Tom Lloyd s-au întâlnit în timpul studiilor la Royal College of Art (RCA) din Londra. Pearson a studiat inițial designul industrial la Central Saint Martins, apoi s-a mutat la RCA pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniul designului de mobilier. Lloyd a urmat o cale diferită. A început prin a studia designul de mobilier, în Nottingham, unde- a ajuns complet dezamăgit de lipsa de inventivitate, care juca un rol minor, subordonat aspectelor tehnice ale unei lucrări. Așa a ajuns să se transfere și el la RCA, unde a studiat designul de produs. Legătura care s-a cimentat între cei doi acolo a ramas la fel de puternică și după absolvire.

Luke Pearson și Tom Lloyd

PearsonLloyd, studioul lor de design fondat la Londra în 1997 a ajuns unul dintre cele mai de succes birouri din Marea Britanie, care acoperă un spectru larg de capacități și este foarte apreciată de o listă lungă de clienți de top, precum Artemide, Bene, Classicon, Fritz Hansen, Knoll International, Lufthansa, Walter Knoll sau Virgin Airlines.

Bene
Compania austriacă Bene, fondată în 1790, a demonstrat de-a lungul timpului că spațiul de lucru poate asigura confortul și starea de bine a spațiului de locuit, filosofie care se dovedește azi mai actuală ca oricând. Biroul nu mai trebuie să fie o simplă aliniere de pupitre și departamente, unde personalul se confundă cu piesele de mobilier, ci un peisaj urban multifuncțional care să asigure întregii echipe mediul optim de lucru pentru complexitatea cerințelor zilei de azi. În România sunt prezenți din 1998, având un portofoliu de clienți internaționali și naționali precum: Raiffeisen Bank, ING Bank, BCR Erste Bank, Samsung, Dell, Microsoft, Endava, Strabag, Geiger, LSG, AHK, RTPR, Țuca Zbârcea și Asociații, Synevo, ARCUB, Biblioteca Națională, Dall Arte – Conacul Manasia, Barrier și mulți alții.

www.bene.com /fb.com/benebucharest

 timba stool

Sari la conținut