Proiectul Bucuresti Pop-UP, lansat de Asociatia Urban2020, isi propune sa contribuie la activarea spatiului public din cartierele bucurestene si la imbunatatirea perceptiei asupra acestuia prin interventii-semnal, de tip pop-up, cu costuri minime si impact maxim. Se urmareste obtinerea prin concurs a unui set de obiecte de mobilier urban din materiale reutilizate, care sa mobileze temporar – sa apara si sa dispara „neanuntat” din – diferite spatii bucurestene, intretinand viata urbana. Impactul interventiilor asupra spatiului public si vietii comunitatii va fi monitorizat si analizat in cadrul unui studiu privind viabilitatea interventiilor de tip pop-up in contextul spatiului public bucurestean. Mai multe detalii despre proiect aici: http://comunitatibucurestene.blog.com/projects/bucuresti-pop-up/
Concursul Bucuresti Pop-UP isi propune sa atraga tineri profesionisti catre zona spatiului public destinat comunitatii, si totodata sa adune o serie de solutii creative pentru revitalizarea acestuia. Concursul se va desfasura intre 2 iulie 2012 si 5 august 2012 si sunt invitati sa participe studenti sau absolventi cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, din domeniile designului, arhitecturii, urbanismului si alte domenii conexe. Regulile sunt flexibile, tehnica de lucru, piesele desenate si scrise ramanand la latitudinea participantilor, atata timp cat se inscriu intr-un numar de maxim 3 planse, si au capacitatea de a ilustra satisfacator obiectul sau obiectele propus(e). Proiectele castigatoare vor fi construite de catre participanti, impreuna cu echipa Urban2020, iar apoi vor fi expuse in spatiul public. Totodata, acestea vor participa la editia 2013 a Bienalei de Arta Publica – LIFT. Mai multe detalii despre concurs si premii aici: http://bucurestipopupgallery.blog.com/.
Bucuresti Pop-UP este un proiect Urban2020, implementat alaturi de Noi facem bine – partener principal si Revista Zeppelin – partener media. Bucuresti Pop-UP este finantat de Uniunea Arhitectilor din Romania prin intermediul Observatorului Urban Bucuresti. Proiectul este sustinut de Modernism.ro si Studio Plot.
Mai multe detalii despre Asociatia Urban2020 aici: http://urban2020.org/.