Platforma Modulab, în parteneriat cu AFCN, lansează ediția a doua a proiectului “Seria de interactivitate Modulab”, ce constă în organizarea a trei workshopuri la intersecția între artă, design și tehnologie. Acestea vor fi centrate pe tehnologii de interfață creier-computer, tehnologii de interactivitate, computer-generated design și fabricație digitală.
Cu această ocazie, s-a lansat un apel de proiecte celor interesați de explorarea unor domenii precum artă și design dintr-o perspectivă trans-disciplinară, colaborativă, bazată pe tehnologii emergente în domeniu. Accesul la workshop-uri este gratuit, iar pentru înscriere este necesar să trimiteți un e-mail la adresa ws@modulab.ro
În procesul de selecție se va avea în vedere mai ales disponibilitatea de angajare în cadrul proiectului până la finalizarea acestuia, care va consta în vernisajul expoziției de instalații interactive dezvoltate în cadrul workshopurilor.
Programul workshopurilor este orientativ, versiunea finală urmând să fie stabilită împreună cu participanții. Workshop-ul de producere a instalațiilor va avea o organizare flexibilă astfel încât să poată participa și cei cu alte obligații profesionale. Deadline-ul pentru aplicații este 9 octombrie.
Ediția anterioară a proiectului, Symbiomorphogenesis, s-a concretizat într-o serie de ateliere în cadrul cărora a fost dezvoltată prima expoziție de instalații interactive din România, expusă la MNAC în perioada noiembrie-decembrie 2013 și în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA). Echipa ediției 2013 a fost eterogenă, din ea făcând parte atât artiști cât și programatori, designeri, specialiști în fabricație digitală sau ingineri. În cadrul proiectului s-a coagulat un grup de designeri și artiști cu care a continuat colaborarea în majoritatea proiectelor ulterioare ale MOdulab. Instalațiile din cadrul expoziției funcționau doar în relație/simbioză cu publicul, formând un nou tip de habitat cu acesta, lipsa oamenilor din expoziție transformându-le în ansable tehnologice lipsite de viață și sens. Tema expoziției a fost centrată pe simbioza dintre om și tehnologie dar și între oameni, prin intermediul tehnologiei sau între diverse tipuri de tehnologii, prin intermediul oamenilor.
Progam proiect:
- 10 octombrie – prima întâlnire cu participanții selectați în proiect
- 11 – 12 octombrie – workshop de neurotehnologii, interfață creier/computer și artă
- 17-19 octombrie – workshop introducere în Arduino
- 19 octombrie – 30 octombrie – workshopuri producție instalații
Proiect realizat de Modulab, prin finanțare AFCN.