revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

1 an de la inaugurarea Casei Memoriale Anton Pann: lecturi și tururi ghidate

1 noiembrie 2019, 16:00 – 23:00 @ Casa memoriala Anton Pann – Strada Anton Pann nr. 20, București

La 165 de ani de la moartea eruditului Anton Pann și la aproape un an de la inaugurarea Casei Memoriale „Anton Pann” – amenajată de Zeppelin (autori concept curatorial, design expoziţional și interacţiune, coordonare generală: Constantin Goagea, Justin Baroncea, Anastasia David, Alexandru Condrea) , Muzeul Literaturii Române vă invită să petrecem ziua de vineri împreună, să participăm la tururi ghidate speciale și să îi ascultăm pe Florin Dumitrescu, Mugur Grosu, Diana Iepure & Razvan Cosmin Tupa citind din Anton Pann.

Program:
16.00 – 19.00, networking și tururi ghidate
19.00 – 20.00, lecturi publice cu scriitorii Florin Dumitrescu, Diana Iepure, Mugur Grosu, Răzvan Țupa
20.00, tur ghidat cu arhitectul Constantin Goagea – Zeppelin
21.00 – 23.00, networking și tururi ghidate

Dacă alegeți să veniți însoțiți de micuții dvs., aceștia vor participa și la ateliere pentru copii.

Povestea vieții unui scriitor spusă într-un mod inedit, o incursiune în lumea literară și politică a vremii lui. Cele mai frumoase ilustrații de carte realizate de artiști români faimoși, instalații interactive și animații.

Douăzeci și trei de instrumente muzicale reprezentative pentru prima jumătate a secolului al XIX-lea, o arhivă de sunete, partituri, piese vocale și instrumentale, laice și religioase compuse de Anton Pann.

 

Toate în prima expoziție permanentă a casei care păstrează vie memoria unui scriitor și a vremurilor în care a trăit și a creat el, prezentate printr-un concept curatorial propus de arhitecții Constantin Goagea și Justin Baroncea.

 

Casa, prima și singura în care Anton Pann a locuit fără chirie, a fost cumpărată – împreună cu locul – la 20 februarie 1848. Aflată la mică distanță de Biserica Sfântul Stelian-Lucaci, în a cărei strană dreaptă a cântat Anton Pann, locuința are o curte largă, în care proprietarul și-a putut muta tipografia. În această casă, Anton Pann a realizat cea de-a doua ediție a capodoperei sale, Povestea vorbii, iar mai apoi, Nezdrăveniile lui Nastratin Hogea, cealaltă creație de vârf semnată de autor, precum și O șezătoare la țară sau Călătoria lui Moș Albu.

*fotografii de Andrei Mărgulescu

*Fb event

Articol conex:
În vizită la un om inteligent și vesel. Amenajarea casei memoriale Anton Pann din București

Sari la conținut