revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

WAYS OF SEEING 2004-2008 / current projects / Petr Franta architect

Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, Departamentul Culturii si Cehilor din strainatate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Centrul Ceh Bucuresti, Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice din Praga, Petr Franta Architects & Assoc., Ltd., Praga

Sub auspiciile si in prezenta Excelentei Sale Petr Dokladal, Ambasadorul Republicii Cehe va invita la vernisajul expozitiei

WAYS OF SEEING 2004-2008 / current projects / Petr Franta architect
luni / 12 noiembrie / 18h00 / Sala de expozitii a Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”

La vernisaj va vorbi prof.dr.arh. Emil Barbu Popescu, rectorul Universitatii Ion Mincu.
A doua zi, la Centrul Ceh va avea loc prelegerea profesorului Vladimir Slapeta, decanul Facultatii de Arhitectura, Brno.
marti / 13 noiembrie / 19h00 / Centrul Ceh

Petr Franta s-a nascut in 1948, a urmat cursurile Universitatii Tehnice din Praga iar in 1977 a plecat in Canada. A inceput sa lucreze la De Nova Associates ca designer de interior, pentru ca apoi sa colaboreze cu diversi arhitecti pe proiecte de arhitectura si din 1979 sa devina membru al Ordinului Arhitectilor din Quebec. In 1982 se asociaza cu un arhitect american si pun bazele atelierului de arhitectura Roberto Brambilla & Petr Franta, Architects and Planners, la New York. De-a lungul timpului colaboreaza cu artitecti din Canada si Germania iar la inceputul anilor ’90 se intoarce la Praga, unde devine membru al Asociatiei Arhitectilor Cehi si al Camerei Arhitectilor. In 1997 deschide studioul propriu de arhitectura  Petr Franta Architekti & Asoc. spol. s r.o.

Expozitia Ways of Seeing urmareste evolutia profesionala a lui Petr Franta, de dupa revolutie, dupa intoarcerea sa in Republica Ceha. Dupa o viata in exil, intoarcerea acasa este marcata de o efervescenta de proiecte arhitecturala in tara sa – Aeroportul International din Praga-Ruzyne, Biserica Luhacovice, proiectul Zahrebska (premiul AIA 2000), Flora Palace (premiul Best of Realty 2003, premiul Best Shopping Centre Development 2003), spatiul expozitional din grajdurile regale, Castelul din Praga (Grand Prix of Architects 2007), dar si in alte tari – Cartierul cehesc din Shanghai – China, Muzeul de sticla, MOSER si multe altele.

Pentru mai multe informatii: www.czech-it.ro

Sari la conținut