Anul acesta Street Delivery va avea loc în mai multe insule din oraș. Pentru a nu se forma mulțimi de oameni, în condițiile noilor restricții impuse de pandemie, e propus un tur în mișcare, cu vizite la „punctele de lucru” în care se află proiectele câștigătoare în urma apelului de proiecte, propunând îmbunătățiri ale spațiului la nivel de cartier și de comunitate.
Fiecare loc are propriul program, fie ongoing work în progress, fie un moment cheie. Găsiți programul și activitățile pe paginile organizatorilor și pe hartă.
Dacă în alți ani închideam strada și activam un spațiu central, unde se adunau mulți oameni, acum activăm multe locuri care vor fi văzute de puțini oameni – în primul rând de vecini, live. toate evenimentele vor fi accesibile oricui, online. Va fi făcută o selecție de transmisiuni online (programul va fi disponibil din 2 iulie) și două momente de zoom all, adică o intervenție zoom cu toată lumea.
Astfel Street Delivery 2020 este răspândit în insule prin tot orașul și puzzle-ul recompus online.
„Criza declanșată de pandemie ne-a oferit șansa să scoatem la iveală cele mai bune idei pentru creșterea calității vieții la nivel micro, de comunitate. Societatea civilă începe să își ia din ce în ce mai serios rolul de a-și gospodari cartierele, spațiul public al orașului. Astfel, schimbări care începuseră deja latent au fost accelerate de criză.
În această idee, ies în evidență proiectele: ASOP ([ReSoluții] dincolo de toaletare), seria de proiecte care propun îmbunătățiri în cartierele lor, fie Baba Novac, Vatra Luminoasă, dar și Carol-Filaret, cu scoaterea în evidență a complexului patrimonial din zona parcului Carol. Și apoi clusterul de proiecte pentru o mai bună integrare a Dâmboviței în viața orașului.
Casa memorială „Ion Mincu”, unul dintre puținele exemple de bună practică în restaurare din țara noastră, își va deschide porțile și în acest an pentru vizitatori dar de această dată doar virtual: lansăm turul virtual al Casei Mincu alături de Augmented Space Agency pe 4 iulie @ Street Delivery.
Tot în ideea experienței urbane la nivel micro, de comunitate, vine și seria de dezbateri București Cotidian. Viața în Cartiere: în fiecare vineri între orele 16-17 are loc o discuție live, în care 3 invitați povestesc experiențele lor din cartierul respectiv, arătând părțile sale bune și rele și propunând soluții. Invitații sunt femei și bărbați specialiști în diverse domenii și riverani ai cartierului propus în ediția respectivă. ” – Dorothee Hasnaș, curator – Ordinul Arhitecților din România.
Street Delivery București este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, proiect strategic OAR finanțat prin TimbrulDeArhitectură. În 2020, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea, Chișinău.
Identitate vizuală: Alina Bohoru
Manifestul ediției: Street Delivery