concert regal caritabil - top

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Revista zeppelin | număr #135

 

Revista Zeppelin #135

11. Eliberare de zimbri în Carpații Meridionali
> În Munții Țarcu, în vecinătatea comunei Armeniș, jud. Caraș Severin are loc una dintre cele mai ambițioase inițiative din Europa pentru salvarea acestei specii legendare de la dispariție, sub coordonarea WWF România și Rewilding Europe.
Versiune extinsă online / Text, foto & video: Mugur Grosu

zimbru-in-cusca

12. Calup / Harta spațiilor nefolosite din București
> Recunoscând în spațiile vacante o resursă cu potențial semnificativ, dar nevalorificat, comunitatea Calup a inițiat o colectare de date cu privire la numărul, amplasamentul și situația juridică a spațiilor nefolosite.

harta spatiilor nefolosite -Calup

18. Editorial: Futurologie cu 100 de pastile
> Din romanele lui Jules Verne m-am prins că nu e cool să fii om de știință fără să fii și excentric, și mai ales controversat, măcar declarativ. Ray Kurzweil, director pe inteligența artificială la Google, ocupat cu predicțiile și cu cele 100 de pastile pe care pretinde că le ia pentru a trăi cât mai mult, nu face excepție de regula asta…
Text: Cosmin Caciuc
Editorial - ILY_I -site

20. O cutie de rezonanță spațială. Interviu cu arhitectul Dorin Ștefan
>  Biserica parohială din Alba Iulia, realizată de Dorin Ștefan, e un exemplu de arhitectură sacră perfect canonică și în același timp modernă, fără compromisuri. O discuție despre ideile esențiale și procesul din spatele realizării proiectului
Reporter: Ștefan Ghenciulescu

Biserica Alba Iulia1
    
30. Ene+Ene Arhitectura: O căsuţă monumentală şi prietenoasă
>   Arhetipuri de locuit şi procedee clasice, dar şi o atmosferă domestică, o locuire bogată şi un respect al scării şi spiritului unui loc. Locuinţa de vacanţă dintr-un sat prahovean exprimă o căutare a modului în care poţi să construieşti azi în context rural.
Text: Ștefan Ghenciulescu

Ene 01_

44. Enota:  Loc pentru maşini, oameni şi concerte
>   Parcajul din Valenje, Slovenia, realizat de Enota e un loc public multifuncţional bazat pe ideea densificării urbane inteligente, dar și  a unei imagini atractive, care fuzionează cu mediul natural.

50. Grădina Post Industrie la Halele Carol: spațiu public deschis prin artă
> Expoziție cu 5 instalații site-specific realizate de artiști români și norvegieni: Marit Haugen, Erlend Blakstad Haffner, Finn Eirik Modahl, Arne Revheim, Meta van Drunen și Constantin Goagea.

Gradina Post Industrie la Halele Carol
63. Urban Report

  • 64.  NOD makerspace
    > Interviu cu Tamina Lolev despre transformarea clădirilor vechi, comunitatea creativă, DIY şi un incubator de business. 

Nod makerspace -openspace

73. Design & More

Design_RoKit_F1 copy

expo milan_foto-laurian_ghinitoiu A1

87. Connected

  • 88. AISIN: Imaginând noi stiluri de viață, cu dispozitive de mobilitate personală
    > Un fotoliu interactiv și un triciclu transformabil

ILY-A_vehicle_04

 

  • 90. Volvo Life Paint
    > Spray lavabil cu particule reflectorizante pentru cicliști
    Text: Cosmin Caciuc

  • 92. Realitate augmentată, carsharing și sistem de navigație cu trasee intermodale
    > Soluții inteligente de mobilitate de la BMW bazate pe propulsia electrică, sporirea siguranței rutiere și încurajarea transportului public.
    Text: Cosmin Caciuc

connected - augmented reality

  • 95. Closca Design: Casca pliabilă pentru cicliștii urbani
    > Distins cu Red Dot Awards 2015, modelul de cască Fuga este format din trei inele mobile care permit plierea în poziție plană și reducerea volumului la mai puțin de jumătate. 

Product photography for Closca Design on April 01, 2015 in Hong Kong, Hong Kong. Photo by Xaume Olleros / Illume Visuals

Expo Milano 2015. Oameni și pavilioane. O privire subiectivă.

Text & foto: Laurian Ghinițoiu

Mă ocup de fotografie de arhitectură de mai multă vreme, însă în ultimii ani am simțit că mă îndepărtez din ce în ce mai mult de fotografia standard, cu clădiri perfecte și goale, din care oamenii lipsesc cu desăvârșire sau au doar o prezență decorativă.

Editorial: Futurologie cu 100 de pastile

Text: Cosmin Caciuc / Foto: Daisuke Ohki

Din romanele lui Jules Verne m-am prins că nu e cool să fii om de știință fără să fii și excentric, și mai ales controversat, măcar declarativ. Ray Kurzweil, director pe inteligența artificială la Google, ocupat cu predicțiile și cu cele 100 de pastile pe care pretinde că le ia pentru a trăi cât mai mult, nu face excepție de regula asta… Viziunea sa, pe scurt: toate conduc către nanotehnologie, adică spre materia manipulată la nivel de atom astfel încât să poată fi anulate granițele dintre natural și artificial chiar la nivelul țesutului uman.

#135
iunie 2015
Sari la conținut