Rockwool - fabricat in Romania

Revista zeppelin | număr #72

 

Sumarul Revistei 72

editorial
:tot ce se stie despre magari si arhitectura / constantin goagea

public: herzog & de meuron
:volumul public – caixa forum, madrid, 2008 / stefan tuchila

StudioBASAR: Pomul cu vrabii

Post de: Alex Axinte, Cristi Borcan

Pomul cu vrabii
A
sculta ce vezi

Intr-un decor urban ornat cu impletituri de cabluri atarnate de stalpi, care stau aplecati peste garduri sudate, indecis infipte printre piscoturi sparte si asfalt crapat, pe langa panouri colorate, table si capre metalice legate cu lanturi de bordura, se camufleaza pana la transparenta zeci de cabine telefonice.

Santiago Calatrava – Quarto Ponte, Venetia 2008

Post de: Stefan Tuchila

Nu trebuie sa petreci mult timp in Venetia ca sa observi ca orasul este foarte zgarcit in a-si arata fata sa contemporana. Motivul este destul de simplu: de-a lungul ultimilor 300 de ani venetienii nu au manifestat o atractie deosebita pentru arhitectura „noua”, avand deja la dispozitie un oras foarte dens si coerent, necesitand foarte rar interventii, iar in cazurile inevitabile, acestea au asimilat foarte repede „haina” locala.

Editorial: Tot ce se stie despre magari si arhitectura

Post de: Constantin Goagea

Multi magari-magarusi in tot editorialul, cum n-ati mai vazut. Primul gand a fost legat de publicarea in acest numar a grupului austriac FELD72. Vazusem la Sofia in toamna anului trecut o prezentare a lor care, intre altele, continea si proiectul unui hotel numit „un milion de magari”.

#72
Martie 2009
Sari la conținut