Revista zeppelin | număr #71

 

Sumarul Revistei 71

editorial
:contele ambrosio, faxul si vertecsii / constantin goagea

reabilitare
:bogdan&van broeck architects. atunci cand imaginea deformata a unei grinzi drepte nu constituie o problema. extensia si reorganizarea rectoratului k.u.leuven (universitatea catolica din louvain)

In afara timpului – Louis Kahn: Institutul Salk, La Jolla, California

Post de: Cosmin Caciuc

Exista trei motive fundamentale pentru care Laboratoarele Salk merita fara nici o indoiala efortul unei calatorii de 11000 de kilometri, la „capatul” lumii occidentale, in La Jolla, pentru a fi vizitate.

BOGDAN & VAN BROECK ARCHITECTS

Post de: Bogdan & Van Broeck Architects

Atunci cand imaginea deformata a unei grinzi drepte nu constituie o problema. Extensia si reorganizarea Universitatii Catolice din Louvain.

Cum sa propui o interventie contemporana intr-un context istoric? Cum sa pui in valoare o constructie veche fara a o reproduce si a ascunde constructia cea noua?

Editorial: Contele Ambrosio, faxul si vertecsii

Post de: Constantin Goagea

1900 si ceva…

… cind Libero Parri traia mirajul culturii automobilului. Atunci se nascusera masinile de curse, automobilele faceau parte din viata oraselor tot mai mult. Undeva in mijlocul nicaieri-ului, unde e casa lui, aparut din praful unei curbe, un anume conte Ambrosio incearca s-o convinga pe Florence Parri sa-l lase pe sotul ei sa-i fie partener in cursele de masini, mortale atunci ca si acum.

#71
Februarie 2009
Sari la conținut