Revista zeppelin | număr #53

 

Sumarul Revistei 53

Kalmar Laszlo, Zsuffa Zsolt: Vinaria Konyari, Balatonlelle

Post de: Sulyok Miklos

Proiectarea unei vinarii intr-o zona viticola traditionala si renumita, cu un fond de arhitectura vernaculara foarte valoroasa, ridica trei probleme de baza pentru arhitecti: sa ancoreze noua constructie in arhitectura traditionala a zonei, sa caute o modalitate de exprimare corespunzator tehnologiei moderne, industriale de producerea vinului, ori sa ia totul de la inceput, de la conotatiile mitice si sacrale ale vinului. O scurta documentare in acest domeniu da numeroase exemple valoroase valabile, chiar international valabile.

Kuba & Pilar Architecti: Vile urbane, Districtul Masaryk, Brno

Complexul autonom, format din trei imobile, este localizat in zona rezidentiala a orasului Brno. Amplasarea complexulului pe panta sud-vestica, cu o priveliste atractiva asupra padurii si a zonei comerciale din Brno, a impus orientarea si deschiderea maxima a cladirilor catre aceasta directie.

Promontorio Arquitectos: Acvariu pe Raul Mora

Post de: Promontorio Arquitectos

PROMONTORIO a fost fondat in Lisabona, in 1988, de catre Joao Perloiro (Universitatea Tehnica din Lisabona, 87), Joao Luis Ferreira (Universitatea Tehnica din Lisabona, 88), Paulo Perloiro (Universitatea Tehnica din Lisabona, 88), Paulo Martins Barata (Universitatea Tehnica din Lisabona, 88, si docotrat la ETH Zurich, 00) si Pedro Appleton (Universitatea Tehnica din Lisabona, 93), la scurt timp dupa absolvire, si dupa deschiderea recenta a unui birou la Madrid, avindu-l ca partener pe Adrian Beloso-Baker.

Editorial: Santier

Post de: Constantin Goagea

Un numar fara precedent de santiere ataca Bucurestiul, pe toate laturile sale. E o energie careia nu i te poti sustrage, pe care nu o poti ignora. Pe Eminescu, pe Dacia, aici langa redactie, dar practic pretutindeni, lumea construieste, renoveaza, restaureaza, amenajeaza. Miroase ca un oras care vrea sa-si regaseasca viata, identitatea.

#53
Aprilie 2007
Sari la conținut