Timp de 6 săptămâni, atelierul – o autoutilitară colorată în galben și deci foarte ușor de reperat în spațiul public – a fost prezent în fiecare dintre cele 6 sectoare ale municipiului București: Parcul Obor (str. Chiristigiilor), Parcul I.O.R. (intrarea dinspre str. Câmpia Libertății), parcul Tineretului (parcarea din intrarea Șincai), Piața de flori (sector 5) și colțul dinspre str. Pieței al parcului Bezilescu (sector 1). Sesiunile de discuții au avut ca scop testarea instrumentelor de comunicare dezvoltate în cadrul proiectului și informarea cetățenilor despre subiecte legate de planificare și proiectare urbană.
Evenimentele au presupus instalarea pavilionului si a mobilierului urban, expunerea posterelor realizate, discuții cu cetățenii, informarea și aplicarea chestionarelor, dar și sesiuni de jocuri despre etapele și actorii unei transformări în oraș, despre diverse moduri de ocupare a terenurilor, despre legislația privind informarea și consultarea cetățenilor în procesele de elaborare a documentațiilor de urbanism.
Următoarea etapă de întâlniri URBOTECA în spațiu public se va desfășura în luna martie în preajma unor centre de interes de pe inelul median, și în Piața Universității, în luna mai 2015. Informațiile despre acest eveniment vor fi publicate pe website-ul proiectului și pe rețelele de socializare. De asemenea, acolo se vor regăsi și conținuturile prezentate la pavilionul Urboteca.
Cele trei asociații implicate în proiect – ATU – Asociația pentru Tranziție Urbană, Poiana lui Iocan și Odaia Creativă – vor să dea cetățenilor instrumentele necesare pentru înțelegerea documentațiilor de urbanism și pentru creșterea implicării la nivel comunitar și urban.
Urboteca propune o nouă modalitate de dialog cu locuitorii orașului, prin intermediul unui proces interactiv și prietenos, într-un pavilion itinerant care dorește să redobândească spațiului public componenta de dialog social. Urboteca reprezintă interfața proiectului PIPE:LINE – Promovarea unor Instrumente de Participare prin E-media: Local, Integrat, Nou, Eficient, finanţat prin granturile SEE (http://eeagrants.org/), în cadrul Fondului ONG în România.
Pentru informaţii suplimentare:
Vera Marin – Coordonator de proiect
ATU – Asociatia pentru Tranzitie Urbana
Telefon: 0213126272
E-mail: atu@atu.org.ro
urboteca.ro / FB Urboteca