Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală derulează o campanie de educare și conștientizare, adresată în primul rând tinerilor, privind nevoia protejării patrimoniului cultural național și a combaterii vandalismului asupra monumentelor istorice.
Miercuri, 12.12.2018, ora 16:00, la The Ark – strada Uranus, nr. 150, București va avea loc evenimentul de lansare, la care va fi prezentată o suită de instrumente folosite în derularea campaniei – realitatea augmentată, noile tehnologii și forme de media, instrumentele digitale de educație interactivă și arta digitală:
1. O platformă digitală interactivă și informativă despre patrimoniul cultural
2. Mobile app cu AR (augmented reality), prin intermediul căreia utilizatorul va putea învăța despre patrimoniu, asumându-și unul dintre cele trei roluri: vandal, restaurator, documentarist
3. 7 filmulețe de documentare a situației din prezent a clădirilor cu semnificație istorică din România
4. Un manual digital interactiv, de educație nonformală, dedicat elevilor
Bazată pe rezultatele unui studiu sociologic privind atitudinea adolescenților față de patrimoniul cultural, campania va fi derulată în mediul online, cu accent pe canalele de social media preferate de publicul țintă, prin platforma digitală și canalele media, dar și offline, prin: tururi ghidate de redescoperire a orașului, treasure hunt-uri și evenimente de experimentare cu produsele dezvoltate în proiect în mijlocul unor spații cu valoare istorică.
Lansarea va fi urmată de un vin d’honneur. Sunteți rugați să confirmați participarea, la adresa de e-mail: office@culturadata.ro
Proiectul „Patrimoniu pentru următorul secol” este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.
Fb event