Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Muncă, producţie, omenire, pământ. Centrul Ceh în deplasare

Mai este puţin până încep evenimentele la Centrul Ceh, însă echipa nu stă pe loc până atunci, în zilele următoare a pregătit evenimente pentru publicul din Sfântu Gheorghe şi Constanţa.

Vineri, 8 martie, ora 19:00, MAGMA Contemporary Medium – Piaţa Libertăţii nr. 2, Sfântu-Gheorghe
Expoziția Metalurgica – Mona Vătămanu & Florin Tudor, Martin Zet

Expoziția prezintă conceptele de muncă și producție percepute ca bază a dezvoltării umane actuale, formulată în mai multe moduri prin intermediul dialogului dintre artistul ceh Martin Zet și duo-ul artistic al românilor Mona Vătămanu și Florin Tudor. În expoziţie apar perspective diferite care se completează reciproc, în ciuda mijloacelor aparent distinctive de reprezentare și raportare la medile artistice ale celor trei.

Un eveniment organizat de Asociația MAGMA Contemporary Medium și Muzeul Național Secuiesc
Partneri: Consiliul Județean Covasna
Co-finanțat de Centrul Ceh București, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, NKA – Fondul Cultural Național al Ungariei, Bethlen Gábor Fund, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Intrare liberă.

Fb event aici.

 

Luni, 11 martie, ora 17:00, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, Bdul Ferdinand nr. 56, Constanţa
Spaceship Earth | DM la Constanţa

Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada, cu sprijinul Centrului Ceh, aduce la malul mării programul Documentary Mondays, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”.

Documentarul oferă o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă cu provocările încălzirii globale. Între știință și poezie, acest film este o călătorie fascinantă prin istorie, despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului şi despre soluţiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor şi planetă când vine vorba de resursele naturale.

Deși conceptul planetei Terra ca navă spațială datează încă de dinaintea călătoriilor în spațiu, până la celebra fotografie a răsăritului Pământului văzut de pe Lună, imortalizat de astronauții misiunii Apollo 8 în 1968, metafora „nava spațială Pământ” (termen inventat de futuristul Buckminster Fuller în anii ’60) nu a prins rădăcini în mentalitatea colectivă. Ideea Pământului ca o entitate finită care rătăcește într-un univers aparent infinit și gol a devenit o chemare pentru durabilitate și cooperare.

Renumitul regizor de documentare Kevin McMahon a călătorit în jurul Pământului pentru a observa descoperirile oamenilor de știință referitoare la amprenta umanității asupra planetei. Incluzând discuții cu cei mai remarcabili gânditori contemporani, printre care fizicieni, astronauți, antropologi și geologi, Spaceship Earth este un film poetic care încearcă să ofere insight-uri și răspunsuri la întrebări actuale – cum să schimbi atât mințile, dar și inimile, fiecărei persoane de pe această planetă? – o necesitate, având în vedere că Terra încă este singura planetă capabilă să ne ofere adăpost.

Intrare liberă.

Fb event aici.

Sari la conținut