Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Jumpthegap talk in Bucharest, cu Valentin Vodev (AT), Justin Baroncea și Constantin Goagea (RO)

Când: 22 februarie 2017, ora 18.00
Unde: Universitatea de Arhitectură și Urbanism„Ion Mincu”, Sala Frescelor (str Academiei, nr 18-20, București)

“Jumpthegap talk” este o serie de întâlniri cu arhitecți și designeri prestigioși, desfășurate în diferite orașe din lume, fiind legată de competiția internațională de design jumpthegap, organizată de Roca, în colaborare cu Centrul de Design Barcelona.
Titlul sesiunii din 22 februarie este “Inovație semnificativă: Oportunitățile oferite de design și arhitectură în soluționarea adevăratelor nevoi ale oamenilor.”

Invitatul special al serii va fi Valentin Vodev, membru al juriului concursului și designer recunoscut internațional (printre altele, multiplu laureat Red Dot Award), cu birouri în Bulgaria și Austria. Prezent alături de el va fi arhitectul român Justin Baroncea, care va vorbi despre upcycling, recuperarea și reinventarea de obiecte și povești și despre design de top cu resurse reduse. Evenimentul va fi găzduit de Constantin Goagea, arhitect, director al revistei Zeppelin, autor de proiecte premiate de arhitectură și design interior.

Despre competiția  jumpthegap

Concursul internațional de design, lansat de Roca, are loc o dată la doi ani. De la prima ediție, în anul 2014, a beneficiat de colaborarea Centrului de Design din Barcelona (BCD) și principalul său scop este acela de a oferi o platformă în cadrul căreia tinerii profesioniști și studenții la arhitectură cu o vârstă mai mica de 35 de ani pot să își demonstreze creativitatea prin soluții sustenabile și inovatoare de design pentru spațiul de baie.

Competiția din acest an este una specială, deoarece coincide cu centenarul companiei Roca și cumulează premii de 26.000 de euro astfel:
–    Categoria pentru studenți – 10.000 euro
–    Categoria pentru tineri profesioniști – 10.000 euro
–    Premiul de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water – 6.000 euro

Concurenții se pot înscrie până la data de 15 martie, urmând să predea proiectele de concurs până la data de 19 aprilie.

Printre membrii juriului condus de Patrick Schumacher (Zaha Hadid Architects), se numără  Benedetta Tagliabue, arhitect și director la Estudio Miralles Tagliabue EMBT; Isabel Roig, director al BCD și Josep Congost, director de design și inovație la  Roca.

 

Intrarea este liberă cu înscriere online, disponibilă aici.

Despre vorbitori:

Valentin Vodev trăiește de douăzeci de ani în Viena și Londra. Printr-o combinație de inovație și logică aplicată de produs, el creează soluții de design unice în zona designului de produs,mobilității, mobilierului și spațiului public.
Vodev a absolvit un master la Universitatea de Arte Aplicate din Viena (Mag. art. Industrial Design) și altul la Royal College of Art, Londra (MA RCA in Design Products).

roca_valentin-vodev4x3
De asemenea, a câștigat premiul Red Dot: Best of the Best (2015), a fost premiat de trei ori în cadrul International Bicycle Design Competition/Taiwan (2007, 2010, 2012), a fost nominalizat la Austrian Climate Change Prize (2011), finalist global la James Dyson Award (2010), a câștigat Red Dot Concept Award, la categoria mobility (2009), finalist la Helen Hamlyn Design Award/UK (2009), Merit Award/Incheon la International Design Prize, green design/Korea (2009).
În 2013, Vodev a fondat compania VELLO bike în Viena, specializată pe producția și distribuția bicicletelor inovatoare și a altor produse de mobilitate.

Justin Baroncea este arhitect, designer, autor de instalații artistice. Proiectele sale au primit numeroase premii naționale și au fost publicate în reviste europene de prestigiu. Predă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și la Barcelona Architecture Center – BAC.

justin_bn

În proiectele sale de design, explorează posibilitățile de reciclare, recompunere și reinventarea obiectelor banale, abandonate. Lucrările sale (deja sute de lămpi, mese, scaune, jucării, sisteme expoziționale) sunt realizate în colaboare cu producători de materiale și echipamente, dar și cu artiști sau cu studenții. Este cazul și al proiectului în curs de refacere a grupurilor sanitare ale Universității „Ion Mincu”, ce integrează materiale refolosite, în parte donate de companii locale.

Constantin Goagea este arhitect și designer, director al revistei „Zeppelin” și partener fondator al Asociației cu același nume.

image001

Practica sa cuprinde atât proeicte de arhitectură, amenajare și design expozițional (peste 20 de premii și nominalizări la concursuri din România sau internaționale) cât și curatoriatul și programele culturale și editoriale legate de arhitectură și oraș.

www.roca.com
www.ro.roca.com
www.jumpthegap.com

Fb event

Sari la conținut