Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Întoarcere la origini, la Festivalul de Street Art din Sibiu – SISAF 2020

Ediția a VI-a a Festivalului de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) a fost confirmată pentru perioada 10-16 august 2020. 11 artiști și grupuri din România, Franța și Ucraina au fost aleși în acest an în urma sesiunii de selecție a proiectelor.

În vremuri atipice, SISAF reușește să strângă comunitatea de artiști în jurul proiectului comun de revitalizare a spațiului urban prin artă stradală, început acum 6 ani. Galeria de Street Art în aer liber din Sibiu, ce însumează acum 84 de lucrări și 8.100 mp de culoare, va fi completată în acest an cu noi murale pline de sens și culoare, urmând tema ediției – #Origins.

 

Cu toții aveam o viziune puternică asupra viitorului, dar ceea ce ne-a învățat 2020 este că «schimbarea este singura constantă». Acum, mai mult ca oricând, trebuie să rămânem în armonie cu noi înșine și să ne întoarcem la origini. Să construim împreună o lume mai bună, mai luminoasă și colorată! We got the power!”, transmit organizatorii SISAF despre conceptul ediției din acest an.

Peste 60 de artiști au schițat și trimis propunerile lor de proiecte pentru SISAF, timp de 3 săptămâni. Artiștii care își doresc un zid sau un spațiu alternativ în Sibiu, unde să își exprime viziunea artistică, sunt în acest an într-o proporție mare din România, dar și din Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Germania, Olanda, Danemarca, Turcia, Lituania, Polonia, Bulgaria, Portugalia, Brazilia, Argentina, Venezuela și Canada.

Dintre cei înscriși, juriul festivalului – format din 3 artiști de renume și organizatori – a selectat 11 artiști și grupuri, pe baza unor criterii de compoziție, originalitate, stil și adaptare la temă. Pe de-o parte, vor participa câțiva dintre cei mai cunoscuți artiști de street art din România – Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew, John.S sau Kaps Crew, artiști apreciați din edițiile trecute care revin la Sibiu cu proiecte noi – ATOMA (Andreea Toma), Lucian Sandu-Milea și Homeboy, dar și artiști aflați la prima participare – Popescu și Toybox din România, Alex Maksiov din Ucraina și T-Marsh din Franța.

În ceea ce privește programul conex, Sibiu International Street Art Festival va lua o formă diferită în acest an, datorită condițiilor actuale din țară. Focusul va fi pe locațiile în care vor lucra artiștii, dar sunt programate și evenimente restrânse, acțiuni spontane și transmisiuni live pe pagina de Facebook a evenimentului, care vor reda atmosfera de festival urban.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Sari la conținut