Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

I Can Be. Meserii de oameni mari pe înțelesul copiilor

Eematico în finală la Campionatul de Bine

Text: Eematico

După doar câteva momente, liniștea a devenit asurzitoare, iar energia proiectelor realizate cu atâta însuflețire era mult prea apăsătoare. După două zile pline petrecute cu ei, copiii de la Școala Gimnazială numărul 134 din Ferentari, sala pe care o știam dintotdeauna era acum mult prea goală fără forfota lor, sufletele noastre pierduseră mici bucățele, pe care le-am dăruit lor cu bucurie, iar misiunea noastră educațională părea incompletă.

Deși liniștea nu s-a oprit pentru mult timp, acum știm că acela a fost momentul care ne-a adus aici: în Finala Campionatului de Bine, organizat de Bursa Binelui. Acum, liniștea doare mai puțin, dar lupta noastră nu s-a încheiat. Ne dorim să ducem proiectul I Can Be, prin care copiii învață meserii de oameni mari într-una dintre comunitățile defavorizate ale Bucureștiului. Iar acum ne poți ajuta și tu, pentru că proiectul a ajuns în Finala Campionatului de Bine, competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România

Am înscris proiectul în competiție deoarece credem că șansele de angajare, în special pentru persoanele din comunitățile defavorizate, se formează în copilărie. Programul I Can Be le oferă copiilor oportunitatea de a învăța prin joc noțiuni generale despre meserii și lumea înconjurătoare.

eematico_building_blocks_selectie_art_zeppelin16

Scopul activităților este să le permită copiilor să se dezvolte și să-şi antreneze abilităţile, să exploreze sistematic mediul, să-l descopere pas cu pas şi să capete din ce în ce mai mult confort, echilibru şi siguranţă în interiorul acestuia.

Programul este format din 9 module, fiecare modul având 4 ședinte de o oră și jumătate fiecare. Este un program care a rulat deja un an și jumătate în 15 grădinițe și scoli din București cu mai bine de 300 de copii. 72 de ore de conținut educațional fantastic cu mai bine de 200 de materiale didactice spectaculoase pentru 18 domenii de activitate umane.

eematico_building_blocks_selectie_art_zeppelin15

Efortul va fi cu siguranță mare, deoarece trebuie să adaptăm curricula și materialele didactice, pe alocuri să creăm altele noi. Aceasta deoarece până acum am lucrat cu grupuri de 15 copii, și acum vom duce programul într-o școală de stat, cu clase cu mai bine de 30 de copii. Dacă reușim, atunci ușile vor fi deschise pentru a repeta această experiență și în alte clase și scoli, în care copiii nu au parte de astfel de experiențe. Dorința și motivație ca să înfăptuim proiectul avem din plin. Mai mult, vom căuta să mărim impactul donațiilor primite în cadrul proiectului prin eforturi proprii.

Prin urmare, vă invităm să ne susțineți și să vizitați pagina noastră din cadrul Campionatul de Bine și să donați pentru proiectul nostru:

I Can Be – copiii invata meserii de oameni mari

 

Cine este eematico? eematico este o organizație care deschide drumul spre inovație a programelor educaționale, printr-o abordare proprie menită să dezvolte abilitățile de viață pentru secolul XXI. Facem asta prin învățare experiențială, bazată pe joacă, procesul fundamental de învățare, precum și prin construcție și cu ajutorul materialelor noastre didactice.

Suntem arhitecți, psihologi, ingineri, filologi, designeri și oameni de comunicare și marketing. Împreună, de mai bine de 5 ani, ne folosim pasiunea, ideile și priceperea pentru a dezvolta programe necesare pentru o educație completă și adecvată nevoilor copilului și adultului în secolul XXI.

Visăm la o lume în care educația ține cont de cât mai multe din nevoile și aptitudinile copiilor și susțin înțelegerea, în defavoarea achiziției oarbe de concepte și metode de lucru, astfel încât aceștia să poată profita cât mai bine de cea mai fertilă perioadă a lor pentru învățare: copilăria.

zamfir_rebecca_ro

 

*fotografii din cadrul workshop-ului Building Blocks, co-organizat de Eematico și Zeppelin în toamna lui 2016; detalii în articolul Când arhitecții construiesc ce imaginează copiii

Sari la conținut