Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

HUMAN EXTENSION – de Victor Fota și Aural Eye / SECVENȚE – de Dorina Horătău @ Galateca

Marți, 14 martie 2017, ora 19:00, galeria de artă contemporană si design Galateca (Str. C.A. Rosetti nr. 2, București) vă invită la un vernisaj dublu: HUMAN EXTENSION – de  Victor Fota și Aural Eye și SECVENTE / Dorina Horatau / Black Cube.

Human Extension – de Victor Fota și Aural Eye
Expoziție de pictură și video-mapping
14 martie – 6 aprilie

Pictura devine o disciplină a viitorului prin temele abordate și împletirea cu proiecțiile video într-o expoziție eveniment.
Timp de o săptămână, studioul de video-mapping Aural Eye va anima lucrările prin proiecții de lumină construite pe detaliile fiecărui tablou. Expoziția conținând tablourile va rămâne deschisă până pe 6 aprilie.

Human Extension prin suprapunerea celor două forme de artă, nu numai ca atrage publicul într-o călătorie vizuală inedită, ci propune, ca idee general valabilă, nevoia de interconexiune între calități ale unor domenii diferite pentru a crea progres și a construi povești mai puternice.

„Proiectul Human Extension a pornit de la doua idei principale. Una filozofică, ce are la bază conceptul legăturii profunde dintre specia umană și tehnologie – încă de la începuturile speciei homo habilis, prin utilizarea intrumentului, s-a creat o relație de «simbioză» între cele două părți, legătură ce a forțat o evoluție accelerată a creierului uman. Această relație om-instrument este din ce în ce mai greu de separat, iar în viitor, probabil, omul și mașinăria se vor confunda. Cealaltă idee cuprinde experiențele personale cu tehnologia ca extensie a propriului corp. Cu ajutorul introspecției am urmărit să ilustrez moduri în care tehnologia m-a traumatizat sau m-a ajutat în același timp. Așa că am relatat o legatură neutră, nici critică nici laudativă la adresa tehnologiei avansate.” – Victor Fota, pictor.

Aural Eye: „Dacă Victor e HUMAN, noi suntem EXTENSION. Singularitatea este un subiect care ne preocupă și este o enormă bucurie să ne exprimăm artistic pe această temă.

Două exemple de lucrări animate disponibile aici și aici.

Despre Victor Fota:
Artist bucureștean de 28 de ani, absolvent al Universității de Arte, București. Picturile lui reflectă pasiunea pentru felul în care funcționează realitatea, definită de știință și tehnologie (teoriile mecanicii cuantice în mod special) și tehnica uleiului pe pânză cu influențe flamande, pe care a personalizat-o într-un stil propriu.

Despre Aural Eye:
Studio de video-mapping, instalații interactive, artă digitală și 3D visuals. Pornit inițial ca un proiect personal și crescut cu timpul într-un colectiv de artiști ce îmbină experimentul și talentul cu rigoarea producțiilor video.
Partenerii expoziției: Epson, Grolsch, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Rose Mary, 2Music Events.

*Fb event

“Secvenţe” (din seria: “16  metri pătraţi”) – de Dorina Horătău / Black Cube

Documentare video/ film: Victor Velculescu, Rareş Dima

d_horatau_galateca-black-cube-1-1-crop-2

Un nou proiect Black Cube, Secvenţe, al artistei vizuale Dorina Horătău. Instalaţia multimedia este o continuare a ultimelor proiecte din seria “16 metri pătraţi” în care artista duce mai departe cercetările legate de reprezentarea n-dimensională a unor stări personale şi de interogarea unor teme precum: schizoidia, memoria, trauma.

Spațiul de aproximativ 13 metri pătraţi din Black Cube devine un climat, un microcosm destinat redării lumii interioare şi de reconstruire a unor împrejurări şi situații trăite în perioada anilor 2001-2008. Acestea sunt expuse şi mărturisite acum într-un mediu deschis, comun.

Autoarea glisează din privat în public, încearcă un exercițiu de redefinire personală în relație cu arta, cu lumea cunoscută/apropiată, de recuperare a unor stări emoționale şi a unor evenimente trăite atunci la paroxism, acum revăzute şi interpretate “de la distanță” .

“Secvenţe” este a opta expoziţie din proiectul Black Cube, un concept iniţiat de Galateca pentru a pune în valoare opera artiştilor şi a schimba dialogul acesteia cu privitorul. Proiectul poate fi vizitat în perioada 14 martie – 6 aprilie.
 
Dorina Horătău este artist vizual cu experienţă în domeniul artelor şi designului textil.
Este preocupată în mod special de subiectele legate de compoziţia spaţiului interior şi integrarea gestului artistic în cadrul acestuia ca accent şi simbol. Acoperă o gamă largă de definiţii ale obiectelor realizate manual cu ajutorul fibrei – instalaţie (textilă), obiect textil spaţial, ambiental, “entitatea sau prezenţa textilă” cu ajutorul materialelor de lucru convenţionale şi mai puţin convenţionale.

Predă în cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design din  Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti şi participă la diverse cursuri şi stagii de documentare printre care amintim: HEAR / Strasbourg- Mulhouse/Franţa prin programul „Erasmus Teaching Staff Mobility”, în 1991 la stagiul de documentare pentru organizarea Bienalei Academiilor de Artă/ ediţia IV-a, Maastricht/ Olanda, iar în 1991 la stagiul de documentare„Connaissance de la France”, Paris-Lyon/Franţa.
Din 1990 până în prezent a participat la numeroase expoziţii(saloane, municipale, bienale, trienale etc.) organizate în muzee, centre, instituţii culturale, galerii şi spaţii alternative din ţară şi străinătate.
Obţine Marele Premiu al Trienalei de Artă Textilă/ ediţia a V-a, Premiul pentru Arte Decorative ”Arte în Bucureşti”/ ediţia a III-a, Premiul BIAMT/ Secţiunea Arte Textile, Bursa UAP/ Secţiunea Arte Decorative, Premiul SMB9 mixed-media acordat de UAP din România.

Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Rose Mary, Helios

Sari la conținut