Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Eșecuri bune – apel de proiecte pentru o expoziție româno-norvegiană de design

  1. Termen de trimitere: 5 februarie

Pe 21 februarie 2018 se va deschide expoziția româno-norvegiană de design „ATTEMPTS, FAILURES, TRIALS AND ERRORS”. De obicei, o astfel de expoziție este despre succes, glamour, performanță – deși, de multe ori, premianții din expoziții și saloane o dau în bară la testul realității.

Pe de altă parte, după cum bine știm toți cei care avem de-a face cu arhitectura și designul, momentele de glorie sunt rezultate (rare) ale unor procese chinuitoare și care țin enorm de factori exteriori. Câtă creativitate și câte potențiale lecții excelente găsim în opere ce nu au ieșit bine, s-au împotmolit pe drum sau, pur și simplu, nu li s-a dat șansa să se concretizeze!

Pentru această expoziție, designerii sunt invitați să trimită o documentație despre încercări de dezvoltare de produs ratate sau refuzate, încercări și rateuri de produse și prototipuri, lucrări și prototipuri nefuncționale, refuzate, bug-uri, probleme etice întâlnite în procesul de dezvoltare tehnologică. Autorii sunt chemați și să ofere o perspectivă proprie și critică legată de destinul acestor proiecte.

Aplicațiile se vor trimite on-line, pe site-ul proiectului trials-and-errors.com sau prin email la următoarea adresă: tinca@textiltronics.com.

Propunerile vor fi prezentate la Salonul de Proiecte București în perioada 21 februarie – 1 aprilie 2018 după o primă expunere în cadrul festivalului Piksel de la Bergen, Norvegia.

În paralel cu expoziția de la „Salonul de Proiecte”din București, vor avea loc o serie de ateliere de fabricație digitală și prezentări, precum și o tabără de vară la Universitatea din Oradea. Toate aceste evenimente urmăresc să faciliteze crearea unei platforme de colaborare și schimb de informații între artiști în domeniul artei, științei și tehnologiei, să trezească în publicul larg gustul pentru explorare tehnică și științifică.

Proiect inițiat de Tincuța Heinzel și Hillevi Munthe.

Proiectul este realizat de Asociația 2580 în colaborare cu Salonul de Proiecte București, ZEST Collective, NOD makerspace București, Piksel Festival Bergen (Norvegia), Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea din Oradea, Kaustik.

Parteneri media: Observator Cultural, Arhitext, Zeppelin.

*Ilustrații:
1: Maria Paulina Gutiérrez: „Prototipo electrónica”

2,3: Shih Wei Chieh: „I am very happy I hope you are too”, foto: Taku Kasuya.

 

 

Sari la conținut