Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

(a) De ce să te uiți la un perete gol, când poți să privești afară?

Proprietarii unui imobil unifamilial din Verboek, Danemarca, reușesc să îi vadă potențialul dincolo de camerele întunecoase și sobre.

Dorota și soțul ei Anders s-au îndrăgostit pe loc de ceea cea urma să fie noua lor locuință după ce au văzut primele poze. Dar, cum orice poveste de amenajare începe cu cel puțin o provocare, entuziasmul le-a scăzut brusc atunci când au fost la prima vizionare și și-au dat seama că realitatea imediată nu corespundea cu cea din imagini. “Din momentul în care am intrat în casă am fost puțin dezamăgiți pentru că totul era mult mai întunecat decât în poze. Tavanul era foarte jos și totul era maro, ceea ce ne-a amintit de amenajările din anii ’70. Am zis că nu mai cumpărăm”.

Arhitecții cu care au lucrat le-au înțeles nevoile și le-au prezentat o serie de soluții inovatoare pentru iluminat natural de la VELUX, care nu doar că le-au schimbat decizia de achiziție, dar s-au dovedit a fi elementul unificator al amenajării. Lumina naturală care intră prin ferestrele de mansardă VELUX schimbă categoric registrul acestui interior și îi imprimă acea doză de confort pe care o căutau Dorota și soțul ei Anders. În fond, lumina naturală înseamnă confort, ne dă energie și ne ajută să fim mai productivi, mai fericiți, și mai sănătoși.

 

 

Punctul central al amenajării îl reprezintă zona de living, a cărei transformare a pornit de la principala provocare: aducerea luminii naturale într-un loc unde anterior nu existau ferestre sau deschideri spre exterior. Soluțiile propuse de arhitecți s-au tradus aici prin îndepărtarea lambriurilor și prin proiectarea unor suprafețe vitrate mari reprezentate de ușa de sticlă care dă spre grădina interioară și de cele două ferestrele de mansardă VELUX. Acestea două din urmă au venit cu o serie de beneficii pe care proprietarii recunosc că inițial nici măcar nu le luaseră în calcul. Rezistă la intemperii, sunt dotate cu sistemul izolator Thermo Technology, care acționează ca un scut împotriva vântului sau a temperaturilor scăzute. În plus, clapetele de ventilare permit aerisirea interiorului chiar și când fereastra este închisă, iar senzorul de ploaie premontat închide automat fereastra în caz de ploaie. “Ventilarea și senzorul de ploaie automat fac diferența. Nu le luaserăm inițial în calcul când am cumpărat ferestrele, au venit ca un bonus”, spune Dorota.

 

 

După renovare, baia și bucătăria s-au transformat în două spații luminoase, aerisite, aproape fluide, unde activitățile casnice sunt o plăcere. Ferestrele de mansardă VELUX din ambele încăperi au avantajul că pe structura de lemn este aplicat un strat de poliuretan ceea ce le face extrem de rezistente în spațiile cu umiditate mare, precum bucătăriile sau băile. Sunt simple și elegante, nu au îmbinări la colțuri, iar aceste lucruri le-au permis arhitecților să le integreze cu ușurință în cele două spații dominate de minimalismul scandinav.

 

 

Pe timpul zilei, cei doi copii ai familiei, Theo și Vigoo, se joacă și studiază în camerele lor pline de lumină naturală. Seara, când este senin se uită în liniște la stele prin ferestrele de mansardă.

 

 

Principalele beneficii pe care Dorota și Anders le-au obținut folosind ferestre de mansardă VELUX

Climat interior optim și confort: noua lor casă are un acoperiș nou, izolarea a fost îmbunătățită, iar gama variată de produse de iluminat natural de la VELUX le-a permis să găsească o soluție pentru fiecare cameră.

Funcționalitate: interioarele pot fi aerisite chiar și când ferestrele de mansardă sunt închise, totul este automat și poate fi acționat de la distanță, ferestrele nu necesită întreținere. Acestea pot fi oricând accesorizate cu jaluzele, rulouri decorative și parasolare pentru un control mai bun al luminii și al căldurii.

Estetică: cu formele și culorile lor discrete, ferestrele de mansardă se integrează perfect în amenajarea scandinavă care se dovedește încă o dată a fi o alegere inspirată.

Când venim acasă avem aer proaspăt, nu trebuie să aerisim niciodată. Totul este automat, chiar și când ne întoarcem din vacanță este aer proaspăt în casă. Vecinii noștri au fost puțin îngrijorați. Au auzit niște sunete și au crezut că am uitat să închidem ceva, dar era sistemul de ventilare automată din casă. Acum suntem foarte fericiți”, spune Dorota.

Găsești aici alte broșuri care să te inspire în renovare.

Urmărește noutățile pe Facebook.com/VELUX

Sari la conținut