Colectiv A Cluj, Goethe-Institut București și EUNIC România anunță lansarea apelului deschis de participare la a patra ediție a Cultural Management Academy (27 iulie – 1 august): Laboratorul corpului absent | Scenarii de readaptare în artele performative.
După trei ediții regionale, Cultural Management Academy continuă în 2020 cu un laborator digital local, care va avea loc online între 27 iulie – 1 august și va fi deschis pentru participanți din România și Republica Moldova.
Ediția din acest an a Cultural Management Academy, curatoriată de Miki Braniște și facilitată de Laura Panait, este dedicată sectorului artelor performative. Aceasta explorează scenarii care pot resuscita sensul artelor spectacolului în noul context post-pandemic și anticipează nevoia de a modela și regândi modul lor de existență și relația cu publicul.
Seminarul este dedicat profesioniștilor din România și Republica Moldova care activează în domeniul cultural, din sectorul public, privat sau independent, cu cel puțin 2 ani de experiență: producători, manageri culturali, artiști, curatori, jurnaliști culturali, critici de artele spectacolului PR și manageri din domeniul artelor spectacolului.
Participarea este gratuită, iar numărul maxim de participanți este de 15. Înscrierile sunt deschise până în data de 5 iulie, ora 23:59.
Pentru înscrieri și mai multe detalii, sunteți invitați să consultați website-ul proiectului: CulturalManagementAcademy2020.
Pe lângă laboratorul digital de o săptămână dedicat exclusiv participanților selectați după apelul deschis pentru manageri culturali, Cultural Management Academy va găzdui trei discuții publice online la finalul lunii iulie. Teoreticieni ai culturii și artelor spectacolului, manageri culturali de renume internațional și național se vor angaja într-un dialog despre noile provocări cu care se confruntă în prezent sectorul artelor performative. Discuțiile vor fi deschise publicului larg prin intermediul transmisiei live pe platformele de social media. De asemenea, pentru a contribui la procesul de consolidare a capacității organizaționale, CMA oferă două premii participanților la seminar, prin intermediul Fondului CMA, sprijinind noi soluții pentru adaptarea sectorului.
Din 2015 până în 2019, Cultural Management Academy a fost un program post-universitar de formare în management cultural, care a vizat consolidarea capacităților organizaționale și instituționale, cât și stimularea schimbului, a colaborării în Balcani și Europa de Sud-Est.
Din 2020, proiectul începe o nouă etapă de existență în România. Principalii organizatori sunt Asociația Colectiv A, în parteneriat strategic cu Goethe-Institut București, cu sprijinul puternic al clusterului EUNIC și în colaborare cu Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice, Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională, CNDB – Centrul Național al Dansului București și EUNIC România: Institutul Polonez din București, British Council, ICR – Institutul Cultural Român, Institutul Camões București, Forumul Cultural Austriac București, Institutul Francez din România, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și cu sprijinul Heritage Contact Zone, proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.
Cultural Management Academy este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.