Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Apel de înscrieri la atelierul de scriere dramatică Muncă. Supraviețuire. Alienare, cu Nicoleta Esinencu

Asociația Reciproca și Focus Atelier #5 – (B)orders lansează apelului de înscrieri la atelierul de scriere dramatică Muncă. Supraviețuire. Alienare, conceput și facilitat de Nicoleta Esinencu.

Nicoleta Esinencu este dramaturgă și regizoare de teatru din Republica Moldova. În 2001 absolvă Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte din Moldova, specializarea Dramaturgie și Scenaristică, devenind o prezență activă în lumea teatrului din Europa de Est. Textul ei Fuck you, Eu.ro.Pa! a fost publicat în cadrul celei de-a 51-a ediții a Bienalei de la Veneția (2005) și a declanșat numeroase dezbateri în România și Moldova.

În 2010 Nicoleta Esinencu co-fondează în Chișinău teatrul independent Teatru-spălătorie. Piesele Nicoletei Esinencu sunt prezentate în România, Suedia, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Finlanda, Germania, Rusia, Japonia, SUA, Franța și Austria. Textele ei au fost traduse în germană, engleză, franceză, bulgară și poloneză și au fost publicate în România, Germania, Franța, Bulgaria, Austria și Polonia.

Atelierul Muncă. Supraviețuire. Alienare își propune să exploreze teama muncii în capitalism, de la migrație și munca sezoniera la exploatare – munca la sparanghel, munca din abatoare, din corporații pe timp de pandemie, de acasă sau din prima linie. Participantele/ții se vor concentra pe scriere, pe procesul de documentare și pe explorarea teoretica a subiectelor.

Atelierul va avea loc între 21 septembrie – 4 octombrie 2020 și se va desfășura la distanță, prin intermediul email-

, cât și prin alte forme de comunicare stabilite de comun acord.

Participarea este gratuită. Înscrierile se pot face până la data de 17 septembrie, în regim de rolling admission* AICI.

*Fb event.

*rolling admission presupune evaluarea aplicațiilor din momentul în care sunt primite; se diferențiază de înscrierile standard prin faptul că nu se așteaptă data limită pentru evaluarea tuturor aplicațiilor. Astfel o parte din comunicarea selecției se va putea face chiar înainte de 24 iulie.

(B)orders, cea de-a V-a ediție a Focus Atelier, se concentrează asupra granițelor materiale și imateriale impuse și reproduse în societatea contemporană.

Focus Atelier găzduiește, încă din 2015, conferințe, dezbateri, precum și ateliere teoretice și practice (creație artistică) deschise publicului larg. Focus Atelier încurajează libertatea de expresie, dialogul și schimbul liber de idei, cunoștințe și practici. Credem că dialogul și practica sunt indispensabil legate, că a cunoaște nu presupune doar ascultare ci și expresie, iar punerea ideilor în practică face loc ideilor noi.

Focus Atelier (B)orders este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sari la conținut