Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

TATAIA lansează FOAIE VERDE pe CD. pe internet. pe aer.

Vrei să asculți FOAIE VERDE din nou și din nou? TATAIA l-a pus pe CD, l-a săltat pe youtube, vimeo și soundcloud pentru ca tu să poți cânta din colțul gurii ori de câte ori vrei. Ascultă-l aici www.soundcloud.com/tataia/sets/foaie-verde/s-iAXqw

 

Ce e FOAIE VERDE? Îți zice TATAIA.

 La începutul verii doina contemporană și doina arhaică s-au întâlnit pe scena Teatrului Odeon din București într-un performace multimedia live cu Norzeatic, Grigore Leşe, Maria Balabaş, Andreea Novac, Mihai Balabaş, Răzvan Roşu, Aurelian Butnaru, Istvan Teglas, Ioana Marchidan, Zamfira Mureşan şi Gheorghe Butnaru; coregrafia a fost semnată de Andreea Novac, video Mihai Păcurar, conceptul şi regia Mihai Sibianu.

Despre interpreţi la www.tataia.net/folclor/interpreti-foaie-verde

 

MIHAI SIBIANU: “FOAIE VERDE pleacă de la premiza că înainte de sunete și de culoare există în noi senzații și emoții pe care le împărtășim oriunde am fi pe lumea asta. Avem o bază comună, natura, societatea și instinctele primare sunt cele care ne-au facut să fim ceea ce suntem. Fie că e veche sau nouă, de la oraș sau de la sat, de natură, dragoste, suferință, bucurie și dor, doina face parte din codul genetic al românului. Cu FOAIE VERDE, TATAIA face ce se pricepe mai bine, pune lumile astea împreună și produce folclor românesc contemporan.

 Live – Norzeatic, Mihai Balabaș – Exercițiu – www.vimeo.com/tataia/exercitiu

 

Norzeatic: “Eu reprezint doina de cartier, ca să zic așa. Și omul de la oraș din bloc are durerile lui, le exprimă în 2013 și în felul ăsta. Am venit totuși cu niște lucruri mai sensibile din toată paleta noastră, am venit cu ceva la întâlnire. Am pornit de la ideea de doină și noi. E o alternare de sunet tradițional și sunet modern, dar întors cumva cu fața la tradițional. E o estetică veche versus una nouă.”

 

Grigore Leșe: “Tot mă întreabă lumea: bă, ce s-a întâmplat cu cultura asta tradițională, ce s-a face folclorul, ce s-a face dacă n-ar fi atâtea lălăite pe posturile de televiziune? Păi nu trebuie să fie atâtea lălăite pe posturile de televiziune, tre doar să ai inimă. Dacă tu gândești că-ți fac bine horele astea, bine, dacă nu, cauți alte muzici.”

 Live – Aurelian și Gheorghe Butnaru (cimpoi) – Brâulețul – www.vimeo.com/tataia/brauletul

 

 TATAIA contribuie la schimbarea perspectivei asupra folclorului tradiţional, autentic şi expune publicul unui spectacol complex, cu respect pentru rapsozi şi sunetul folcloric vechi. Promovăm cultura românească în țară și peste hotare și canalizăm atenția către folclorul autentic, nediluat de kitschul comercial.

 Izvorul de înţelepciune care naşte improvizaţia şi emoţia nu trebuie pierdut sau uitat. Dincolo de melancolie mai există încă doină adevărată în România iar TATAIA o scoate la iveală. Doina arhaică și doina contemporană s-au întâlnit pe scenă, unite într-un ritm ritualic de toacă și mișcare.

 

 

coperta foaie verde stanta

 

 

LIKEwww.facebook.com/TATAIA.folclor

Ascultațiwww.soundcloud.com/tataia

Priviți www.vimeo.com/tataia

Citiți www.tataia.net

 

FOAIE VERDE este un proiect al asociaţiei Noi Facem Bine.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Albumul poate fi ascultat la : www.soundcloud.com/tataia/sets/foaie-verde/s-iAXqw

 

 

Parteneri: Asociaţia culturală Grigore Leşe, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţia pentru poezie Mircea Dinescu, Asociaţia Astra Film, Societatea de Cultură Dimitrie Gusti.

 

Mulţumiri: Marlene Stanciu, Grigore Leșe, Iulia Gorneanu, Maria Dinescu, Romeo Tălmaciu

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Realitatea.net, 9AM, Şapte Seri, Cărtureşti, Port.ro, Cooperativa Urbană, Cooperativa Tradiţională, Feeder, Liternet, Think Outside The Box, IQads, BeWhere, The Institute, Zeppelin, Revista de Povestiri, România Pozitivă, Veioza Arte, Sub25, HipMag, WebCultura, Neaparat.

 

  

 Asociaţia NOI FACEM BINE

 Într-un spaţiu în care sunt promovate excesiv non-valorile, iar cultura autohtonă este pusă la colţ de cea occidentală cu plăcuţa „nişă” in braţe, principalul scop al asociaţiei este încurajarea şi promovarea producţiei culturale româneşti pe plan naţional şi internaţional. NOI FACEM BINE conectează moştenirea culturală cu modalităţile de exprimare contemporane și contribuie la crearea şi răspândirea unui curent de opinie favorabil culturii româneşti.

Sari la conținut